Americký cheesecake s polevou z limet
Potřebné ingredience
Základ:
1,5 balíčku Club sušenek
100 g másla (Hery)
lžička skořice
1 vanilkový cukr
Střed dortu:
1 ricotta (125 g)
1 měkký tvaroh (125 g)
2 žervé (2x 100 g)
může být i Lučina, mascarpone, Fénix apod.
100 g krupicového cukru
balíček vanilkového cukru
3 lžíce limetkové šťávy
4 vejce
Poleva:
1 zakysaná smetana
vanilkový cukr
limetková šťáva (podle chuti)
kůra z limetek
Postup přípravy
Základ:
1,5 balíčku Club sušenek (já použila máslové sušenky z Plusu)
100 g másla (Hery)
lžička skořice
1 vanilkový cukr
Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo, skořici, vanilkový cukr a dnem sklenice vmačkáme na dno dortové formy (na dno formy dáme pečící papír a ještě ho vymažeme máslem). Formu s korpusem dáme na chvíli do lednice.
Střed dortu:
1 ricotta (125 g)
1 měkký tvaroh (125 g)
2 žervé (2x 100 g)
může být i Lučina, mascarpone, Fénix apod.
100 g krupicového cukru
balíček vanilkového cukru
3 lžíce limetkové šťávy (já použila citron.šťávu)
4 vejce
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh a sýry a limetkovou šťávu. Směs nalijeme na korpus do formy a pečeme cca 1 hodinu na 160 stupňů. Formu dávám v troubě ještě na plech, z tvarohu totiž během pečení vyteče voda, takže jsem měla poprvý pěkně špinavou troubu.
Pokud je dort upečený, střed i okraje budou pevné, po zapíchnutí špejle do dortu se bude lepit, ale nebude téct.
Dort necháme trochu vychladnout v otevřené troubě, po vychladnutí navrch dáme ještě polevu:
Poleva:
1 zakysaná smetana
vanilkový cukr
limetková šťáva (podle chuti)(opět citron)
kůra z limetek
Polevu nalijeme na dort a dáme ještě na 10 minut péct. Hotový dort posypeme kůrou z limetek na ozdobu.
Dělala jsem o víkendu - luxusní doporučuji.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé