**Výborná rajčatovo-lilková omáčka na špagety (z čerstvých i konzervovaných rajčat)**
Potřebné ingredience
plechovka rajčat (nebo čerstvá rajčata, která musíme spařit předem horkou vodou a oloupat), 1ks menšího lilku,nebo půlka většího, 1ks menší cibulky, 1ks česneku, olivový olej, sušená rajčata v oleji dle chuti - dávám tak 6 plátků (ty můžete klidně vynechat,pokud je nemáte), rajčatový protlak (asi čtvrt tuby z mého fota), kvalitní kečup (nemusí být - je to na dochucení, v případě že nemáme po ruce čerstvá rajčata na omáčku), sůl, pepř, oregano, vegeta bez glutamanu, parmazán ke strouhání, špagety **Já používám většinu surovin v BIO kvalitě (viz. fotografie k receptu)**Množství surovin postačí na cca 4 porce**
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě s trochou oleje na skus a servirujeme posypané strouhaným parmazánem dle obrázku. V létě ještě talíř zdobím čerstvě natrhanými lístky bazalky - vypadá to moc pěkně. Kdo nemá rád parmazán, může klidně místo něj použít strouhaný aidam, goudu apod. a nebo je také výborná na kostičky nakrájená mozzarela v nálevu.
**Tady jsou suroviny v původních obalech,které v receptu používám - nakupuji většinou v dm-drogerii v bio kvalitě**
**Takto si nakrájím lilek, osolím a nechám vypotit........vypocený lilek před krájením otřu ubrouskem**
**A takto vypadá omáčka na začátku vaření........v létě počítejte,že pokud mají rajčata více tekutiny, budete omáčku i déle vařit (je také dobré více tekutiny se spařených, oloupaných a pokrájených rajčat odebrat)**
**A takto špagety servírujeme...............u nás toto jídlo vaříme často v létě i v zimě, je hodně oblíbené**
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé