(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Valentýnská srdíčka
Potřebné ingredience
Piškotové těsto: 1 vejce, 2 žloutky, 50 g cukru krupice, 40 g hladké mouky. Sníh: 3 bílky, 100 g cukru krupice. Náplň: 125 ml smetany ke šlehání, 1/2 vanilkového cukru. Marmeláda.
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, naplníme zdobící sáček. Vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny, vmícháme prosátou mouku a naplníme druhý sáček. Na plech s pečícím papírem nastříkáme nejprve bílková srdíčka, pak vnitřky vyplníme piškotovým těstem a v mírně teplé troubě upečeme. (Pekla jsem oba plechy najednou na horkovzduch na 150°C 15 minut.) Vychladlá srdíčka opatrně sundáme z papíru, pomůžeme si nožem.
Před podáváním naplníme. Ušleháme smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem a kdo chce, může dát Smeta-fix. Já nedávám. Každé srdíčko potřeme na spodní straně marmeládou a mezi dvě srdíčka nastříkáme šlehačku. Pocukrujeme.
Je to jen jiná varianta Kardinálových řezů.
Před podáváním naplníme. Ušleháme smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem a kdo chce, může dát Smeta-fix. Já nedávám. Každé srdíčko potřeme na spodní straně marmeládou a mezi dvě srdíčka nastříkáme šlehačku. Pocukrujeme.
Je to jen jiná varianta Kardinálových řezů.
***
Upečená. Na plech se jich vejde 20. Nejsou dokonalá, ale stejně mají jepičí život.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mata3636
(upraveno)
16. 2. 2016, 14:58
tie sú ale krásne
nahlásit
spero
(upraveno)
17. 2. 2016, 22:06
@Mata3636
Děkuji Martinko.
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
16. 2. 2016, 14:05
nahlásit
Markisa.z
(upraveno)
13. 2. 2016, 14:09
Kardinálovy řezy znám, ale nenapadla mě tahle varianta. Od té doby, co jsem shlédla Vaše srdce, tak je dělám pravidelně k Valentýnovi. Každý dostane jedno-včetně dětí. Skvělý nápad.
nahlásit
spero
(upraveno)
14. 2. 2016, 21:00
@Markisa.z
Markétko, Vy ani nevíte, jakou jste mi tou zprávou udělala radost. Moc a moc Vám děkuji. Mějte se krásně. Ivana
nahlásit
hantonie
(upraveno)
28. 2. 2013, 20:19
dneska jsem dělala na zítřejší oslavu mých narozek. Nejdříve jsem měla strach, jak půjdou sundat, tak jsem na jesnom plechu nymazala peč. papír olejem a poprášila hr. moukou, ale šlo to perfektně s z toho nepomazaného. Zítra naplím a večer v hospůdce zbaštíme. Díky za inspiraci Petra
nahlásit
spero
(upraveno)
1. 3. 2013, 12:48
@hantonie
Petři, moc jste mě potěšila tou zprávou. Děkuji. Přeji vám všecko nejlepší k narozeninám a pěkně si oslavu užijte. Ivana
nahlásit
Akimka
(upraveno)
15. 2. 2013, 11:22
Dělala jsem též včera...Kardinál znám, jenom mě to tak nenapadlo..super.. Šlehačku používám rostlinu...a nemusím dávat ztužovač.. A pro fígl na sdělání z papíru... srdíčka upečená na papíře..vezmu papír a otočím vzhůru nohama na linku a pomalinku papír ztahuji...a je to.
nahlásit
spero
(upraveno)
16. 2. 2013, 14:37
@Akimka
Ilonko, díky za zprávu. Jsem moc ráda, že jste srdíčka dělala.
nahlásit
Janyse
(upraveno)
15. 2. 2013, 10:35
Včera jsem pekla a výborné, dala jsem mezi i maliny ale jen mě srdíčka nešli sundat z papíru, takže jsem jich moc neměla
nahlásit
spero
(upraveno)
16. 2. 2013, 14:39
@Janyse
Janičko, jestli vám srdíčka nešla sundat, tak jste je možná měla málo pečená. Zkuste je příště nechat v troubě o chvilku dýl. Maliny nebo jiné ovoce ke šlehačce je super.
nahlásit
hheellaa
(upraveno)
14. 2. 2013, 21:09
Dnes jsem pekla ke kafíčku a jsou famózní
nahlásit
spero
(upraveno)
16. 2. 2013, 14:40
@hheellaa
Helenko, děkuji za potěšující zprávu.
nahlásit
monka229
(upraveno)
12. 2. 2013, 0:03
jsou překrásná
nahlásit
spero
(upraveno)
12. 2. 2013, 18:01
@monka229
Děkuji moc.
nahlásit
vevey
(upraveno)
11. 2. 2013, 9:50
vypadají opravdu luxusně....
nahlásit
spero
(upraveno)
11. 2. 2013, 15:03
@vevey
Laděnko, děkuji ti. Chtěla jsem vnoučkovi udělat radost, když jsem mu slíbila zákusek se šlehačkou. Manžel mi řekl: ,,Ještě ty začínej s Valentýnem!"
nahlásit
hheellaa
(upraveno)
10. 2. 2013, 21:55
Vypadají úžasně Zrovna dnes jsem si říkala, že mám chuť na něco sněhového... Díky za tip
nahlásit
spero
(upraveno)
11. 2. 2013, 15:05
@hheellaa
Helenko, děkuji. A jsou opravdu vynikající. Dají se upéct den předem a pak jen naplnit.
nahlásit
kellystova
(upraveno)
10. 2. 2013, 21:37
Ivanko, vypadají nádherně
nahlásit
spero
(upraveno)
11. 2. 2013, 15:07
@kellystova
Vladěnko, moc děkuji. Co srdíčko, to originál, prostě jak se zadaří.
nahlásit
krišon
(upraveno)
10. 2. 2013, 20:07
To vypadá tak nádherně, že to vyzkouším
nahlásit
spero
(upraveno)
11. 2. 2013, 15:08
@krišon
Alenko, děkuji. Budu jen ráda, když inspiruji ostatní.
nahlásit
darinka30
(upraveno)
10. 2. 2013, 19:50
nahlásit
spero
(upraveno)
11. 2. 2013, 15:08
@darinka30
Darinko, díky.
nahlásit
backa
(upraveno)
10. 2. 2013, 19:43
Nádherný moučník
nahlásit
spero
(upraveno)
11. 2. 2013, 15:09
@backa
Táničko, děkuji za pochvalu. Moc si jí vážím.
nahlásit
Olivia7
(upraveno)
10. 2. 2013, 18:57
skvely napad. do kardinalovych rezu akorat pridavam navic mandarinky.
nahlásit
spero
(upraveno)
10. 2. 2013, 19:03
@Olivia7
Děkuji. Tak mě to napadlo a byla jsem spokojená. Dobře se dělaly i pěkně vypadaly. Jen té šlehačky mi hodně zůstalo, ušlehala jsem celou.
nahlásit
Olivia7
(upraveno)
10. 2. 2013, 19:07
@spero
moc pekne vam ta dve testa drzi pohromade, musela jsem to taky vychytat. protoze kdyz se rezy rychle vytahnou z trouby tak splasknou a oddeli se od sebe, urcite vyzkousim, jen valentina uz nestihnu. dik za tip.
nahlásit