Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Koláčky plněné tvarohem, s povidly a drobenkou

0.0
Koláčky plněné tvarohem, s povidly a drobenkou

Potřebné ingredience

250ml mléka, 100g krupicový cukr, 30g droždí, špetka soli, 500g polohrubé mouky, 100g změklého másla, 3 žloutky + 1 celé vajíčko na potření, 320g tvarohu + 2 lžíce cukru, švestková povidla Na drobenku 80g másla, 80g krupicový cukr, cca 100g hrubé mouky

Postup přípravy

Z malého množství mléka, cukru a nadrobeného droždí zaděláme kvásek. Mouku nasypeme do mísy, přidáme špetku soli a máslo, ve zbytku mléka našleháme 3 žloutky a spolu s kváskem přidáme k mouce a uhněteme těsto. Dáme asi na hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem.
Z těsta odkrajujeme malé kousky /hodně nabudou/, roztlačíme je do kolačka, doprostřed dáme vždy lžíci oslazeného tvarohu, uzavřeme těsto k sobě, a vzniklé kuličky dáváme uzavřenou stranou na pečící papír na plech a necháme ještě chvíli kynout.
Pak do každého koláčku uděláme důlek, který naplníme povidly, po okrajích potřeme rozšlehaným vajíčkem a střed posypeme drobenkou, kterou jsem udělali se smíchání všech potřebných ingrediencí.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 20 minut. Správně vykynuté a upečené koláčky mají mezi tvarohem a vrchním mazáním prázdnou komůrku :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 23. 10. 2014, 20:06
(Y) :-)jsou krásné (C) (clamp) (clamp)
bulibuli 23. 10. 2014, 19:30
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) jsou mňamózní (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie