Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Rýžový nákyp

0.0
Rýžový nákyp

Potřebné ingredience

3 varné sáčky rýže ( lepší je sypaná, kulatozrná) van.cukr, žloutek, cukr, šlehačka 33%, 3-4 jablka, skořicový cukr, kousek másla (tak 2-3lžíce)

Postup přípravy

Rýži uvařím hodně měkkou, dám do misky. Přidám šlehačku, van.cukr, cukr podle chuti( my máme radši sladší) žloutek, máslo. Oloupu jablka. Půlku rýžový směsi dám do pečící nádoby a na to nastrouhám jablka. Posypu skořicovým cukrem (nedávám celý) Přikryji zbytkem směsi a dám do vyhřáté trouby. Jakmile začnou zlátnout kraje vyndám (když je moc zlatá tak je vršek tvrdší) Někdo dělá sníh na vršek pak zapeče, mi to nejíme. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

iMeggie 2. 3. 2013, 10:26
Chtěla bych se zeptat to tu rýži vaříte ve vodě??? To je přece nesmysl.Už chuťově to podle mě nebude dobré.Na rýžovou kaši i na rýžový nákyp se rýže vaří ne v sáčku ale sypaná a zásadně v mléce.Je to sice piplajda musí se stále míchat ale ta chuť stojí za to. Pak vyšlehám žloutky s cukrem smíchám s uvařenou a částečně schladlou kaší promíchám pak opatrně vmíchám sníh z bílků a pak vrstvím do máslem vymaz. nádoby s libovolným ovocem ( podle chuti) Jsem vyučená kuchařka ale tenhle postup mám od mamky a ta ho má zase od své mamky a jinak bych to ani nedělala,buď se s tím piplám a nebo to nedělám vůbec,ale to je pouze můj názor.Zkuste vyzkoušet a pak porovnejte.
xdenisx 3. 3. 2013, 13:00
@iMeggie Dobrý den ano máte pravdu správně podle receptů se rýže vaří v mléce. Ale moje mamka (babička i prababička) to vaří takhle chutná nám to náramně. Jsem vyučená cukrářka a vím, že některé odfláknuté recepty jsou chutnější než ty složité a tradiční. Mějte se hezky Denisa
iMeggie 16. 3. 2013, 7:48
@xdenisx Dobrý den,tak v tom s vámi musím souhlasit,někdy čím jednoduchší tím lepší.Tak jo až budu příště dělat nákyp udělám ho podle vašeho receptu a pak napíšu jak chutnal.Magda
simda 2. 3. 2013, 12:10
@iMeggie Jj, rýže se vaří v mléce s kouskem másla a nejlepší je kulatozrnná
voňásek 2. 3. 2013, 13:48
@simda Tak byste měla mléko dopsat do ingrediencí a postup vaření do návodu, méně zkušené maminy to opravdu nemusí vědět. Jé, teď vidím, že nejste autorka, to patří samozřejmě p. Denise.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie