(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Slunečnicový chléb s podmáslím
Potřebné ingredience
Podmáslový chléb se slunečnicoými semínky 100ml podmáslí 250ml teplé vody 1/2 droždí (21g) 400g hladké chlebové mouky 100g žité mouky 100g hladké nebo celozrnné mouky 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky kmínu slunečnicová semínka(hrstička)
Postup přípravy
100ml vody,dvě lžíce mouky si dáme stranou ,rozdrobíme do toho droždí,přidáme lžičku cukru a počkáme na kvásek.
Do pekáry dáme suroviny od tekutých po sypké,kvásek na konec(při ručním zadělání obráceně od sypkých surovin)
program s pečením -normální program,střední kůrka
pokud chcete mít kulatý bochník program pekárny jen na těsto s kynutím,skleněnou pečící formu vyložíme vlhkým papírem ,po vykynutí vložíme těsto,přiklopíme víkem a pečeme na 170°C přibližně hodinu,podle toho jakou chcete kůrku.
Do pekáry dáme suroviny od tekutých po sypké,kvásek na konec(při ručním zadělání obráceně od sypkých surovin)
program s pečením -normální program,střední kůrka
pokud chcete mít kulatý bochník program pekárny jen na těsto s kynutím,skleněnou pečící formu vyložíme vlhkým papírem ,po vykynutí vložíme těsto,přiklopíme víkem a pečeme na 170°C přibližně hodinu,podle toho jakou chcete kůrku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bublinka
(upraveno)
8. 2. 2013, 13:51
Veru, dnes upečeno, přidala jsem ještě 200ml žitného kvasu a chleba je luxusní
Zrušený účet
(upraveno)
8. 2. 2013, 21:32
@bublinka
Jo a dávala si droždí když si dala kvas?
Zrušený účet
(upraveno)
8. 2. 2013, 21:32
@bublinka
Kačko tak to taky zkusím díky