Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Párkové rizoto po provensálsku

0.0
Párkové rizoto po provensálsku

Potřebné ingredience

4-6 nožiček párků (dle velikosti), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 350g sáček mražené zeleniny - pórek, kukuřice, mrkev, hrášek aj., sůl dle chuti, 2 sáčky rýže ve varných sáčcích, čerstvá zelenina na ozdobu

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme, osmahneme na olivovém oleji. Přidáme 2 lžičky provensálského koření. Párky rozkrojíme podélně a nakrájím na půlkolečka. Přisypeme na osmahnutou cibuli a česnek. Lehce osolíme. Opékáme asi 5 minut. Zeleninu (mraženou nebo syrovou) nasypeme k osmahnutým párkům a necháme dusit do změknutí. Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu cca 14-17 minut. Smícháme připravenou párkovou směs s uvařenou rýží. Podáváme ozdobené čerstvou zeleninou či posypané strouhaným sýrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie