(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Párkové rizoto po provensálsku
Potřebné ingredience
4-6 nožiček párků (dle velikosti), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 350g sáček mražené zeleniny - pórek, kukuřice, mrkev, hrášek aj., sůl dle chuti, 2 sáčky rýže ve varných sáčcích, čerstvá zelenina na ozdobu
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme, osmahneme na olivovém oleji. Přidáme 2 lžičky provensálského koření. Párky rozkrojíme podélně a nakrájím na půlkolečka. Přisypeme na osmahnutou cibuli a česnek. Lehce osolíme. Opékáme asi 5 minut. Zeleninu (mraženou nebo syrovou) nasypeme k osmahnutým párkům a necháme dusit do změknutí. Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu cca 14-17 minut. Smícháme připravenou párkovou směs s uvařenou rýží. Podáváme ozdobené čerstvou zeleninou či posypané strouhaným sýrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé