(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Pikantní italské bulky s uzeným sýrem
Potřebné ingredience
250 ml vody,
2 lžíce bílého jogurtu,
2 lžíce másla,
1 lžička cukru,
1 lžička soli,
330 g hladké mouky,
40 g hladké pohankové mouky,
7 g sušeného droždí,
NÁPLŇ:
do každého bochánku obdelník eidamu 3x2x2 cm
a rozmačkaný strouček česneku (nebo cibulky kdo nemusí česnek) a
italské koření (já použila "formaggio" ale dá se použít i hrubozrnné koření "na steaky")
NAVRCH:
uzené plátky sýra,
1 vajíčko,
italské koření (formaggio),
sůl
Postup přípravy
* těsto vypracujeme v pekárně a necháme jej tam vykynout
* rozdělíme na 12 ks ze kterých uděláme placičky a naplníme sýrem, kořením a česnekem,
zaděláme (jako sladké knedlíky) a zadělaným dáme dolů na plech
* vajíčko rozšleháme s ital.kořením a solí
* každou bulku potřeme vajíčkem a na každou bulku dáme plátek uzeného sýra a opět potřeme vajíčkem
* pečeme na 170 st.C 20minut
JSOU VYNIKAJÍCÍ hlavně pro tatínky, co rádi pizzu, trošku pálivé, česnekové dobroty :-)
* rozdělíme na 12 ks ze kterých uděláme placičky a naplníme sýrem, kořením a česnekem,
zaděláme (jako sladké knedlíky) a zadělaným dáme dolů na plech
* vajíčko rozšleháme s ital.kořením a solí
* každou bulku potřeme vajíčkem a na každou bulku dáme plátek uzeného sýra a opět potřeme vajíčkem
* pečeme na 170 st.C 20minut
JSOU VYNIKAJÍCÍ hlavně pro tatínky, co rádi pizzu, trošku pálivé, česnekové dobroty :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anaj1
(upraveno)
25. 2. 2008, 21:58
Majko, vypadá to úžasně. Šmajstrlův mlýn mám tři kiláky, tak si tam sjedu pro mouku a hned vyzkouším.
Majjami
(upraveno)
26. 2. 2008, 7:51
@anaj1
Jééé. to Vám tedy závidím ten mlýn já kupuju v obchodě ale mouka je super ) MAjka
zverimex
(upraveno)
25. 2. 2008, 21:43
Dobrý večer Majko, chtěla bych se zeptat, ten sýr uvnitř má být vysoký 2 cm??? Díky za odpověd ˇ Petra
Majjami
(upraveno)
26. 2. 2008, 7:55
@zverimex
Peti udělejte kvádřík, klidně 2 cm vysoký, ono se to v tom pěkně rozpeče jen doporučuji udělat delší než vyšší aby se ta náplň sýrová pěkně rozprostřela MAjka
ASliva
(upraveno)
25. 2. 2008, 19:21
.... právě jsem dopekla a musím jen a jen chválit!!!! Bulky jsou senzační a já si je hned přepisuji mezi oblíbené, abych mohla zas jako hostitelka zabodovat!!! Jediné co jsem nesehnala je hladká pohanková mouka a to jsem objela kde co. Dala jsem tam pohankovou krupičku a i tak vše OK!!! Děkuji za recept
Majjami
(upraveno)
25. 2. 2008, 20:58
@ASliva
Alčo to jsem moc ráda je to můj vlastní recept, takže mě to těší o 100 procent více, fakt.. pohankovou mouku jsem sehnala z tohoto mlýna http://www.pohankovymlyn.cz/ a prodávají ji ve zdravé výživě, a jelikož je pohanka starodávný zdravotní všelék, tak z ní moc ráda peču tak ... pěčení zdar Majka