(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Směs s bulgurem
Potřebné ingredience
kuřecí prsa (můžou být i vepřové řízky), zelenina, bulgur, bujón, tymián, sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, orestujeme a trochu podusíme, přidáme zeleninku (v létě čerstvou, v zimě dávám pytlík oblíbené mražené zeleniny), přidáme trochu tymiánu a osolíme.
Mezitím si připravíme bulgur, dávám vždy jeden díl bulguru a dva díly vroucí vody. Přidám bujón (kupuji bio) a 2 minuty vařím. Pak to přiklopím a nechám 15 minut dojít pod peřinou.
Před podáváním smíchám s masem a zeleninou. Fantazii se meze nekladou, dá se tam dát prakticky cokoliv, co kdo má rád. Máme to rádi i s houbama, pórkem, kukuřicí..... Bulgur je výborný, má takovou ořechovou chuť, je snadno stravitelný a má příznivé nutriční složení (vysoký obsah vlákniny, vitamínů, minerálů a nízký obsah tuku). Naše rodina si ho zamilovala.
Mezitím si připravíme bulgur, dávám vždy jeden díl bulguru a dva díly vroucí vody. Přidám bujón (kupuji bio) a 2 minuty vařím. Pak to přiklopím a nechám 15 minut dojít pod peřinou.
Před podáváním smíchám s masem a zeleninou. Fantazii se meze nekladou, dá se tam dát prakticky cokoliv, co kdo má rád. Máme to rádi i s houbama, pórkem, kukuřicí..... Bulgur je výborný, má takovou ořechovou chuť, je snadno stravitelný a má příznivé nutriční složení (vysoký obsah vlákniny, vitamínů, minerálů a nízký obsah tuku). Naše rodina si ho zamilovala.
Maso a zeleninku orestujeme a podusíme.
Bulgur vaříme v bujónu 2 minutky, pak nám 10-15 minut dojde pod pokličkou.
Před podáváním všechno smícháme dohromady.
A takhle si na tom pochutnáme.... Tak i vám dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Andrá1
(upraveno)
27. 4. 2017, 12:35
Uvařeno, sdědeno...vynikající
onasi
(upraveno)
15. 10. 2008, 13:13
Hotovo! Uvařeno, snězeno...mňam! Navrch jsem ještě připravila sýrovou omáčku (sýr rozpustím v řídkém bešamelu).Jo, to je bašta!
Jiruska
(upraveno)
15. 10. 2008, 13:01
@onasi
Super, sýrová omáčka je dobrý nápad! Tak moc děkuju za vylepšení.... jsi dobrá. Koukala jsem na fotku v rodinných, máš to hezčí než já!
marti.om
(upraveno)
15. 10. 2008, 11:16
Dobrý den,kde seženu ten Bulgur?
Jiruska
(upraveno)
15. 10. 2008, 12:58
@marti.om
Martino, bulgur dneska sežete běžně v supermarketu. V těch větších určitě, jistě vím, že je v Tescu. Tady je odkaz jak to vypadá.. http://www.biolinie.cz/katalog.htm kliknete obiloviny a tam je i bulgur.
onasi
(upraveno)
15. 10. 2008, 11:11
Jani, dneska se na něj chystám!!!
kalimera
(upraveno)
13. 10. 2008, 14:51
Mňam, vypadá to báječně
Jiruska
(upraveno)
15. 10. 2008, 13:03
@kalimera
Pavlí, díky, já právě to moc neumím aby to vypadalo dobře... ale chuťově je to zajímavé a zas něco jiného... a hlavně snadná a rychlá příprava....
onasi
(upraveno)
10. 3. 2008, 7:13
Jani, uniklo mi, že ses už podělila o tuhle lahůdku!!! Všem doporučuji, bulgur je vynikající, příjemná změna mezi přílohami, navíc je i zdravý. Takto připravený si ho opravdu zamilujete! P.S. Na Vánoce se z něj dá dělat i Kuba s houbami.
Jiruska
(upraveno)
11. 3. 2008, 13:10
@onasi
Jéé díky. Znáš mě, já taková tajnůstkářka.... povedlo se mi to utajit.... Tak ať chutná!!
zbira
(upraveno)
23. 2. 2008, 19:27
Jani, vynikající S bulgurem jsem dnes vařila poprvé, váš receptík mě hned zaujal svou jednoduchostí, rychlostí. Dnešní oběd jsem připravila z celého sáčku (500g), při přípravě jsem ještě do restování přidala bio sojovou omáčku a věřte, že před chvilkou se dojedl zbytek. Naivně jsem si myslela, že zbyde i na zítra. Obě naše malé děti i manžel jsme si opravdu pochutnali . Výborný receptík, který si hned uložím Zdraví Mirka
Jiruska
(upraveno)
23. 2. 2008, 22:57
@zbira
Tak to mám radost, že vám chutnalo. My to jíme v obměnách hodně často, protože je opravdu rychlovka. Někdy dám místo bulguru kus-kus a taky super. Se sojovkou jsem to nezkoušela, tak to příště zkusím, tak díky za tip. Taky zdravím.