(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Crema Catalana
Potřebné ingredience
Na 6 porcí:600ml smetany 30%,5 vaječných žloutků,130g cukru krupice,vanilkový cukr,kůra z jednoho citronu,1skořice,jedna lžíce škrobové moučky
Postup přípravy
Žloutky ruční metlou spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem,nešleháme pouze mícháme.Pak přidáme škrobovou moučku a opět dobře promícháme.
Smetanu nalijeme do hrnce,přidáme skořici a citronovou kůru a povaříme.Odstavíme a skořici a kůru vyjmeme.Smetanu pak pomalu přiléváme k ušlehaným žloutkům a promícháme.
Směsí plníme malé keramické misky.Dezert pečeme ve vodní lázni v troubě při 150 stupních asi 1 hodninu.Pak misky vyjmeme z vody a necháme je při pokojové teplotě vychladit.Až poté je můžeme dát do ledničky.Vychlazený dezert posypeme cukrem a pod grilem v troubě vytvoříme karamelovou krustu.
Smetanu nalijeme do hrnce,přidáme skořici a citronovou kůru a povaříme.Odstavíme a skořici a kůru vyjmeme.Smetanu pak pomalu přiléváme k ušlehaným žloutkům a promícháme.
Směsí plníme malé keramické misky.Dezert pečeme ve vodní lázni v troubě při 150 stupních asi 1 hodninu.Pak misky vyjmeme z vody a necháme je při pokojové teplotě vychladit.Až poté je můžeme dát do ledničky.Vychlazený dezert posypeme cukrem a pod grilem v troubě vytvoříme karamelovou krustu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé