(recept
si oblíbilo 74 návštěvníků)
KŘEHKÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience
Recept z internetu, ale úžasný a jde i z mražené rebarbory
Postup přípravy
Křehký rebarborový koláč
Ingredience
těsto: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g moučkového cukru, 1 lžíce kakaového prášku, 3 vejce, 250 g hery
tvarohová náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 6 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
500 g rebarbory, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce skořice
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Rozdělíme na dvě poloviny.
Rebarboru oloupeme a pokrájíme na kousky.
Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky. Je-li moc hustý, zředíme trochou mléka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do tvarohu.
Polovinu těsta rozválíme a přeneseme na plech vyložený s papírem na pečení. Na těsto rozetřeme tvaroh a na něj rovnoměrně rozložíme rebarboru. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Druhou polovinu těsta rozválíme stejně jako první, přeneseme na rebarboru a propícháme vidličkou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme asi 35-40 minut.
Krájíme po vychladnutí, lehce pocukrujeme.
Přidáno: 8.5.2010
Ingredience
těsto: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g moučkového cukru, 1 lžíce kakaového prášku, 3 vejce, 250 g hery
tvarohová náplň: 500 g tvarohu, 2 vejce, 6 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr
500 g rebarbory, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 lžíce skořice
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Rozdělíme na dvě poloviny.
Rebarboru oloupeme a pokrájíme na kousky.
Tvaroh rozmícháme s cukrem a žloutky. Je-li moc hustý, zředíme trochou mléka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do tvarohu.
Polovinu těsta rozválíme a přeneseme na plech vyložený s papírem na pečení. Na těsto rozetřeme tvaroh a na něj rovnoměrně rozložíme rebarboru. Posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
Druhou polovinu těsta rozválíme stejně jako první, přeneseme na rebarboru a propícháme vidličkou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme asi 35-40 minut.
Krájíme po vychladnutí, lehce pocukrujeme.
Přidáno: 8.5.2010
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Luciášš
(upraveno)
23. 5. 2014, 18:54
super


nahlásit

Bimbo007
(upraveno)
22. 5. 2014, 8:18
Upekla jsem a všem chutnal, je výborný

nahlásit

Yvia1
(upraveno)
6. 7. 2013, 11:10
Výborný recept. Zkusila jsem a všem moc chutnal. Zapomněla jsem rebarboru osladit , bála jsem se, že bude kyselý, ale nikdo to nepoznal.

nahlásit

ruzinek
(upraveno)
5. 6. 2013, 22:44
Na pohled to vypadá výborně, tak vyzkouším. Místo rozvalování těsta zkusím udělat drobenku, půlku nasypu na plech, na to tvaroh, rebarboru a zbytek drobenky. Už jsem tento postup vyzkoušela u více receptů, je to rychlovka a výsledek je téměř stejný.

nahlásit

lenouchova
(upraveno)
5. 6. 2013, 22:20
uz pecu, verim, ze je vyborny....jen jsem se o rebarbore docetla, ze je dulezite ji sparit horkou vodou ci povarit v cukrove vode - kvuli velkemu mnozstvi kyseliny šťavelové...diky za recept!
nahlásit

mirka1980
(upraveno)
5. 6. 2013, 16:33








nahlásit

Mispulka2276
(upraveno)
1. 6. 2013, 18:10
Dnes jsem pekla, před chvílí to nakrájela a už je toho jen půl plechu
Manža moc rebarboru nemusí, ale tento křehký koláč mu chutná
Sice se mi těsto nějak trhalo,když jsem ho dávala na plech, ale jinak výborný!



nahlásit
nese v lese
(upraveno)
6. 8. 2013, 16:01
Tento koláč peču pořád dokola
- je to vážně skvělý recept. Spodní těsto už neválím jen ho vymačkám na plechu a to vrchní rovnoměrně rozdrobím a trochu rukou přimáčknu, efekt je stejný. Jinak místo dvou tvarohů dávám jen jeden a taky to stačí, záleží na každém jak moc má rád náplně. \r\nJeště jednou díky za receptík


nahlásit

beranda
(upraveno)
26. 5. 2013, 10:39


nahlásit
šlaušek
(upraveno)
25. 5. 2013, 11:27
vyskouším
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
25. 5. 2013, 11:02
Dobrý den koláč jsem dnes zkusila,dostala jsem rebarboru.A je výborný
.I dceři chutnal,která buchty moc nejí.Fakt SUPER.Lenka












nahlásit

RADDLA
(upraveno)
5. 7. 2013, 20:39
@
DĚKUJI ,U NÁS SE PEČE POŘÁD
)



nahlásit

violina
(upraveno)
10. 5. 2013, 19:37

nahlásit