(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Sterilovaný hrášek na sladkokyselo
Potřebné ingredience
1 velká plechovka zel. hrášku ve slaném nálevu, 1 kysaná smetana, trošku hladké mouky, sůl, mletý pepř, vegeta, mléko
Postup přípravy
Hrášek vylijeme i s nálevem do hrnce a necháme krátce povařit.Mezitím rozkvedláme v asi půl litru mléka 2 lžíce hlad. mouky a kysanou smetanu / může být i kyselá šlehačla / .Vlijeme do horkého hrášku a mícháme do zhoustnutí.Dochutíme solí, pepřem, vegetou a pro chuť i několika kapkami citr. šťávy nebo octa.Já dělám na konzistenci hustější koprovky.
My k tomu máme rádi hovězí na nudličky dělané na způsob roštěnky / cibulka, paprika,sůl, špetka majoránky a dusit do měkka / a vařené brambory.
Začínala jsem na 1 velké plechovce hrášku, teď už dělám kolikrát i ze 2 plechovek a nikdy nezůstane.
Myslím, že se tak dají dělat i fazolové lusky, ale ty já nemusím.
My k tomu máme rádi hovězí na nudličky dělané na způsob roštěnky / cibulka, paprika,sůl, špetka majoránky a dusit do měkka / a vařené brambory.
Začínala jsem na 1 velké plechovce hrášku, teď už dělám kolikrát i ze 2 plechovek a nikdy nezůstane.
Myslím, že se tak dají dělat i fazolové lusky, ale ty já nemusím.
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé