(recept
si oblíbilo 70 návštěvníků)
Nadýchané lahodné housky
Potřebné ingredience
Nmusí být s anglickou slaninou ,stačí těsto doplnit semínky nebo jen posypat mákem a kmínem.Jsou úžasně nadýchané.
Do pekárny v tomto pořadí
200ml sodové vody(opravdu sodovky)
100ml mléka
100ml oleje
1 žloutek
1čajová lžička cukru
1-1,5 lžičky soli podle toho jak solíte,lepší je dát lžičku a těsto ochutnat,přisolit
droží sušné ,na sáčku je psáno na kolik mouky je sáček(já mám sušené droždí 500g/1 sáček)
500g hladké mouky(nejlepší jsou když dáte 250g hladké a 250g celozrnné)
program těsto,nechat kynout
Postup přípravy
program těsto,nechat kynout,splést a nechat ještě chvilku kynout
nepečte je na horkovzduch ten vysušuje,peču na 170°C a horkovzduch pustím ke konci kvůli kůrce
nepečte je na horkovzduch ten vysušuje,peču na 170°C a horkovzduch pustím ke konci kvůli kůrce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
12. 4. 2016, 13:26
siena
(upraveno)
2. 8. 2014, 0:01
tetakniha
(upraveno)
22. 7. 2014, 19:23
Housek jsem už upekla dost, ale s tou anglickou a sodovkou to je supr nápad, určitě vyzkouším
jafoslav
(upraveno)
22. 7. 2014, 18:47
dnes som ich robila. Sú fantastické. Iné už robiť nebudem. Díky za recept
AndrejkaMs
(upraveno)
16. 7. 2014, 13:25
jsou výborné
hheellaa
(upraveno)
5. 1. 2014, 13:40
ta anglická je bezva nápad a vypadají luxusně... určitě vyzkouším
nasta77
(upraveno)
5. 1. 2014, 13:30
Veru, určitě zkusím
Miluška 07
(upraveno)
30. 3. 2013, 19:07
pekla jsem už podruhé, jsou opravdu úžasné
zdeňka79
(upraveno)
15. 3. 2013, 19:01
Úžasné houstičky! Odpoledne jsem upekla a už jsou snědené! Zítra peču znova!
denoš
(upraveno)
26. 2. 2013, 10:07
super recept,peču je každý druhý den,jsou skvělé děkuji za recept
lidare
(upraveno)
24. 2. 2013, 12:29
Jita K.
(upraveno)
24. 2. 2013, 9:37
Tak jsem včera večer housky upekla na snídani a byly boží , krásně nadýchané, dala jsem mouku celozrnnou na půl s hladkou a čerstvé droždí, prostě super , jiné péct nebudu, vždy druhý den byly tvrdé, ale tyto jsou úžasné, vláčné. Nechala jsem je jen na mřížce přikryté utěrkou. Všem tento recept dpoporučuji
Zrušený účet
(upraveno)
24. 2. 2013, 12:27
@Jita K.
Jitko jestli máte možnost dejte msto oleje sádlo,jsou ještě mnohem lepší
Česťa kuba
(upraveno)
23. 2. 2013, 15:07
Tak pekárna už jede jsem zvědává, jaké budou. Už jsem zkoušela mnoooho receptů, ale vždy to byly hutné housky, co se druhý den bohužel nedaly jíst. Zajímavá je tam ta perlivá voda jsem zvědavá, co z toho vyleze
Česťa kuba
(upraveno)
23. 2. 2013, 17:35
@Česťa kuba
Tak první plech mám upečený a jsem nadšenááá jsou skoro jako kupované Ikdyž jsem zapoměla na cukr a žloutek, tak na výsledku to nic nezměnilo. Vyzkoušela jsem několik najoblíbenějších receptů na rohlíky, ale ani jeden nebyl podle mého gusta. Ta perlivá voda tam udělala divy, fakt bomba Vy, kdo na tento recept narazíte, tak neváhejte ... D O P O R U Č U J I
Zrušený účet
(upraveno)
24. 2. 2013, 1:12
@Česťa kuba
Tak až budete zase péct zkuste olej změnit za sádlo to je teprve lahoda
novackova
(upraveno)
21. 2. 2013, 22:27
bambus
(upraveno)
21. 2. 2013, 16:25
Nemám pekárnu,ale zkusím a uvidíme Vypadají úúžasně
Zrušený účet
(upraveno)
21. 2. 2013, 21:40
@bambus
Těsto není tuhé mělo by to jít i ručně
Kvíčalka
(upraveno)
7. 2. 2013, 12:26
Pečivo je supr.Já peču všechno doma už dlouho,ale housky s tou perlivkou mě fakt hodně překvapily.Jsou opravdu takové lehoučké oproti těm,co jsem vždy pekla.A horkovzduch mě taky hodně vysušuje,tak peču vždy po jednom plechu.Je to škoda,peču každý den. Děkuji za recept,rohlíky a housky už jen podle Vás
Zrušený účet
(upraveno)
7. 2. 2013, 23:12
@Kvíčalka
jsem ráda ,že vám chutnají
laskonka333
(upraveno)
6. 2. 2013, 13:05
jajulik
(upraveno)
4. 2. 2013, 8:39
Buginnna
(upraveno)
3. 2. 2013, 22:54
Může to být kupovaná perlivá voda? Sodastream bohužel nemáme..
veronikaZave
(upraveno)
4. 2. 2013, 17:51
@Buginnna
Paní myslela určitě perlivou vodu. Té se taky říká sodovka. Takže určitě můžete tu kupovanou Tak to hned zítra musím koupit hl. mouku a zkusit je, vypadají luxusně a je pravda, že když dělám palačinky tak tam dávám místo mlíka sodovku a jsou vážně vynikající, nadýchané, lehké. Takže na tom určitě něco bude ) Už se těším až se do nich zakousnu )
Buginnna
(upraveno)
6. 2. 2013, 11:55
@veronikaZave
no mně to došlo, ale ta ze sodastreamu má mnohem větší obsah bublinek ) proto jsem se ptala..
Zrušený účet
(upraveno)
6. 2. 2013, 12:32
@Buginnna
Dělám jemně perlivou vodu
Zrušený účet
(upraveno)
5. 2. 2013, 0:05
@veronikaZave
Sodovka jim dodá vláčnost
GREPIK
(upraveno)
30. 1. 2013, 10:17
to vyskouším ,děkuji