(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Světlý chléb
Potřebné ingredience
500g žitné mouky
500g polohrubé pšeničné mouky
3 dl vody
50g droždí
sůl
pivo nebo slaná voda na potírání
fenykl
kmín
1 lžička cukru
Postup přípravy
Droždí rozmícháme ve vlažné voděs cukrem a lžící mouky a necháme vzejít kvásek.mouky smícháme,okořeníme,osolíme.
Kváskem zaděláme těsto,podle chuti dosolíme a dobře propracujeme.necháme asi hodinu kynout.Pak uěláme dva bochánky,které necháme ještěchvíli kynout.
Chleby prudce zapečeme na 220stupňů,pak teplotu snížíme na 180 a dopečeme.Během pečení několikrát chleby potřeme pivem nebo vodou.
Kváskem zaděláme těsto,podle chuti dosolíme a dobře propracujeme.necháme asi hodinu kynout.Pak uěláme dva bochánky,které necháme ještěchvíli kynout.
Chleby prudce zapečeme na 220stupňů,pak teplotu snížíme na 180 a dopečeme.Během pečení několikrát chleby potřeme pivem nebo vodou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé