(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
kuře, kachna na medu
Potřebné ingredience
masox, cca 250 ml vody, sůl, koření ( kmín, gril. koření...), kousek másla, ale používám jenom na kuřecí maso, 3-4 lžíce medu, může být i víc, podle velikosti kuřete nebo kachny
Postup přípravy
Dáme si vařit vodu, do které přidáme masox, med a vše povaříme. Stačí aby to bylo pěkně rozpuštěné. Maso si připravíme jak jsme zvyklí. Já kuře sypu solí a grilovacím kořením, nakonec pokladu masíčko kousky másla. Kachnu posolím a okmínuji. Když je masíčko připravené na pekáči poleji ho vývarem z masoxu a medu, ale ne celým vývarem. Jenom asi tak polovinou a dám zprudka zapéct do rozehřáté trouby bez poklice. Stačí chvilinku, aby se nám zatáhla kůžička. Znovu vývar, ale už jenom potírám maso. Někdy si vývar naleju přímo do pekáče k masu a už jenom potom štětcem potírám, když maso kontroluji. Při pečení můžeme samozřejmě dolévat vodu k masu, aby nám nevyschlo. Ke konci pečení dám maso do trouby bez poklice, aby se nám udělala kůrčička. Můžeme zapnout jenom vrchní pečení a je hotovo. Ke kachně je výborné červené zelí a bramborové knedlíky, ale samozřejmě příloha může být jaká koliv. Ale u nás vítězí hlavně brambory, protože ty jsou s medovou šťávičkou prostě super.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé