(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Plecko na zelenině s kus-kusem-DĚKUJI KAMILCE
Potřebné ingredience
500 g vepřového plecka, 2 mrkve,1/2 celeru,1 brokolice,, 1 cibule, 4 stroužky česneku, olej, sůl, mletý pepř, mletá sladká paprika, mletý kmín, sušený rozmarýn, instantní tmavá jíška
Postup přípravy
Postup
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na troše oleje. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Během opékání opepříme, okmínujeme a opaprikujeme. Až je maso ze všech stran opečené, a ještě chvíli společně smažíme. Pak zalijeme trochou horké vody, osolíme, přidáme asi dvě větší špetky rozmarýnu a pod pokličkou dusíme doměkka. Až je maso měkké, přidáme nakrájenou zeleninu-(brokolici předem rozeberte a chvíli povařte) promícháme a ještě pár minut dodusíme do změknutí zeleniny. Vše zahustíme jíškou
Podáváme s rýží nebo kus-kusem
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na troše oleje. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Během opékání opepříme, okmínujeme a opaprikujeme. Až je maso ze všech stran opečené, a ještě chvíli společně smažíme. Pak zalijeme trochou horké vody, osolíme, přidáme asi dvě větší špetky rozmarýnu a pod pokličkou dusíme doměkka. Až je maso měkké, přidáme nakrájenou zeleninu-(brokolici předem rozeberte a chvíli povařte) promícháme a ještě pár minut dodusíme do změknutí zeleniny. Vše zahustíme jíškou
Podáváme s rýží nebo kus-kusem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lonik
(upraveno)
10. 3. 2013, 7:23