Halušky z Tupes
Potřebné ingredience
500 g brambor, 200-250 g hladké mouky, 150-200 g hrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce škrobu,5 vajec, hrst zelených natí (libeček,petržel,pažitka), sůl
150-200 g brynzy, 1 kysaná smetana, 1 hlavička česneku (podle chuti), sůl, pepř
Postup přípravy
Brambory jemně naškrabat, osolit dle chuti (cca 2 lžičky soli), přidat drobně nasekané natě, mouky dát podle hustoty samotného těsta.
Těsto dáváme haluškovačem do vřící osolené vody, vaříme cca 5 min.
Brynzu umícháme s kysanou smetanou, strouhaným česnekem, pepřem, solí dle chuti.
Do uvařených halušek zamíchme směs brynzy. Posypeme osmaženou cibulkou a slaninkou a někdy také pažitkou.
Toto množství je oběd pro cca 5-6 lidí.
Oblíbený oběd naší rodiny.
Těsto dáváme haluškovačem do vřící osolené vody, vaříme cca 5 min.
Brynzu umícháme s kysanou smetanou, strouhaným česnekem, pepřem, solí dle chuti.
Do uvařených halušek zamíchme směs brynzy. Posypeme osmaženou cibulkou a slaninkou a někdy také pažitkou.
Toto množství je oběd pro cca 5-6 lidí.
Oblíbený oběd naší rodiny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé