(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
veky a bagety
Potřebné ingredience
zadělávám v pekárně,ale jde i zamozřejmě klasicky: 2 dcl vlaž.mléka 1 vejce, lžička cukru + soli 0,5kg hl.mouky suš.droždí 1 ks bylinky nebo kmín nebo česneková pasta....dle chuti a nálady hustota se samozřejmě dojede podle toho,zda je moc řídké-přidám mouku a nebo pokud je těsto tuhé,přidám mléko....
Postup přípravy
Je to vlastně těsto na knedlíky ale bez housek.Po vykynutí vyválíme šišky dle vaší potřebné velikosti(jako veka vyjdou 4 ks),pečeme cca 15 minut na 180°C,až zrůžoví,vytáhneme z trouby a IHNED potřeme hodně olejem nebo lepší jsou potřené sádlem.Chvíli jsou tvrdé,ale právě ten tuk je zvláční.Příchuť si udělejte dle nálady.Nejvíc se osvědčily s česnekovou pastou a kmínem.Můžete péct ale beze všech přísad a jsou jemné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vikina75
(upraveno)
22. 1. 2013, 18:47
právě jsem vytáhla z trouby, neodolala jsem a teplý jsem už musela ochutnat, je to naprosto luxusní záležitost, dala jsem provensálský bylinky a je to mňam, díky za receptík
Sophie70
(upraveno)
22. 1. 2013, 17:20
vyzerajú parádne, ukladám, vyskúšam