(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
DOMÁCÍ ŽERVÉ ČI LUČINA

Potřebné ingredience
1 VELKÝ JOGURT BÍLÝ..500 G.
70 ML SMETANY NA VAŘENÍ..
ŠPETKA SOLI..
PAŽITKA, ML. PAPRIKA ČI JINÉ BYLINKY DLE CHUTI.
...PETRŽELKU JSEM VYHRABALA ZE ZÁVĚJÍ SNĚHU :O))
Postup přípravy
SMÍCHÁME JOGURT SE SMETANOU, SOLÍ A PŘÍPADNĚ BYLINKAMI, DÁME DO CEDNÍKU VYLOŽENÉHO PLÁTÝNKEM ČI UTĚRKOU, LEHCE ZAMOTÁME AŤ OBSAH NEVYTEČE, MOŽNO I LEHCE ZATÍŽIT, NECHÁME ASPOŇ 8-10 HOD. VYKAPAT SYROVÁTKU...Z JEDNOHO JOGURTU ZÍSKÁME ASI 200G VÝBORNÉHO ŽERVÉ, POKUD ZATÍŽÍME VÍCE, BUDEME MÍT LUČINU..ZA MALÉ NÁKLADY I PRÁCI
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
EvaHol
(upraveno)
2. 7. 2013, 12:04
Kdo pečete chleba, zkuste použít vykapanou vodu na zadělání chleba, je to super!!! Jen je potřeba doplnit vodou do celkového potřebného množství na zadělání.
nahlásit

jaspinn
(upraveno)
2. 7. 2013, 11:01
Začala jsem dělat, a doma se ujalo - dcera jednou v nouzi nechala přes noc v ledničce odkapat pouze jogurt Hollandia - a měla taky lučinu, jen jí bylo méně a byla o něco jemnější


nahlásit

Dandys
(upraveno)
23. 6. 2013, 20:46


nahlásit

Mikrah
(upraveno)
21. 6. 2013, 6:58
Vynikající.. Moc dobré

nahlásit
2213
(upraveno)
10. 3. 2013, 14:03
Já jsem dostala recept na 2 velké bílé jogurty,1 zakysanou smetanu - dát do cedníku s plátýnkem a na kastrol s vodní lázní,přivést k varu,pak ztlumit a nechat 20 minut za občasného zamíchání vykapat.Na závěr dávám pár kapek olivového oleje a dochutit tak,jak je už popsáno ve vámi uvedených příspěvcích.Je to výborné.

nahlásit

Karamelka120
(upraveno)
28. 2. 2013, 12:26
Koukám, že tohle je úplný hit mimibazaru! To prostě také budu muset vyzkoušet, jinak to nevidím...
nahlásit

Langoska
(upraveno)
3. 3. 2013, 20:35
@Karamelka120
TEDY HOLKÝÝÝÝÝ..TO JSEM RÁDA, ŽE SE RECEPT UJAL..A ŽE VÁM CHUTNÁ.....MY TAKY DĚLÁME KAŽDÝ TÝDEN.....







nahlásit
IKEA2008
(upraveno)
25. 2. 2013, 10:35
Jde to z jakéhokoliv jogurtu nebo musí být Holandia?
nahlásit

NikaV
(upraveno)
28. 2. 2013, 12:06
@IKEA2008
Já to dělám z jakéhokoliv, kromě light. Rozdíly jsou minimální.

nahlásit
IKEA2008
(upraveno)
4. 3. 2013, 12:36
@NikaV
Zkoušela jsem z jogurtu z Lidlu a nic mi neodkapalo tak nevím kde dělám chybu tak raději ptám.Děkuji Klára
nahlásit

kapulet
(upraveno)
14. 2. 2013, 16:14
asi hloupý dotaz, ale necháváte vykapat při pokojové teplotě?

nahlásit

NikaV
(upraveno)
28. 2. 2013, 12:09
@kapulet
Odpovídám zase místo Lenky
, ale dělám podle tohoto receptu často, tak to snad nevadí.
Já dávám vykapat do ledničky.



nahlásit

Langoska
(upraveno)
3. 3. 2013, 20:36
@NikaV
DOMI KLIDNĚ ODPOVÍDEJTE...JÁ NESTÍHÁM..JSEM TU SPÍŠ NA NÁVŠTĚVĚ..
JSEM RÁDA, ŽE JSTE SPOKOJENÉ...L







nahlásit
Elinqa
(upraveno)
13. 2. 2013, 19:53
Já dělám taky obdobně
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=105915&user=61068

nahlásit

Strepitula
(upraveno)
29. 1. 2013, 11:55
To je recept úplně šílený... do měsíce ho dělám alespoň 3x
Jen tedy ze tří velkých jogutů a jedné smetany. Je to báječná dobrota a prcek to má místo sýrů Kiri



nahlásit
ivanatt
(upraveno)
28. 1. 2013, 9:32
Vyzkoušeno,výborné!!!! Budu dělat častěji!!!! Doporučuji všem!



nahlásit

Langoska
(upraveno)
29. 1. 2013, 11:18
@ivanatt
DÍKY, JSEM RÁDA, ŽE JSTE SPOKOJENÁ...
U NÁS V LEDNICI NIKDY DLOUHO NEVYDRŽÍ...
L.











nahlásit

lakak
(upraveno)
23. 1. 2013, 20:42
snad se povede
nahlásit

nigina
(upraveno)
22. 1. 2013, 19:17
Bisťu
tak toto je super, to vyskúšam
Díky za receptík









nahlásit

NikaV
(upraveno)
24. 1. 2013, 7:29
@nigina
Babička Slovenka říkala "Bisťu dade", vlastně taky netuším, co to má být v překladu do češtiny.


nahlásit

Langoska
(upraveno)
22. 1. 2013, 19:57
@nigina
ČO JE TAKÉ "BISŤU"??...URČITĚ VYZKOUŠEJTE....NÁMAHA I CENA MINIMÁLNÍ OPROTI ORIGINÁLU...A DÁ SE JÍST I LŽIČKOU...
...U NÁS STÁLE DOPLŇUJEME ZÁSOBY...TAK DOBROU CHUŤ...






nahlásit

NikaV
(upraveno)
21. 1. 2013, 14:10
Tak to určitě vyzkouším, já a syn máme žervé moc rádi.

nahlásit

Langoska
(upraveno)
22. 1. 2013, 18:39
@NikaV
URČITĚ ZKUSTE, JE SUPER..L.


nahlásit

NikaV
(upraveno)
28. 1. 2013, 7:54
@Langoska
Tak vyzkoušeno - zatížila jsem hodně, takže mám spíš Lučinu. Před namazáním jsem promíchala s pažitkou a je to fakt moc dobré. Určitě budu vyrábět často. Díky za recept.

nahlásit

Langoska
(upraveno)
29. 1. 2013, 11:18
@NikaV
DÍKY, JSEM RÁDA, ŽE CHUTNÁ...







nahlásit
čarodka2
(upraveno)
21. 1. 2013, 13:03
vyzkoušeno, již několikrát. jen jsem měla recept na 2 velké bílé jogurty s jednou smetanou. Nesolila jsem a dělala bez bylinek, dochutit lze vždycky. je to výborné, doporučuji
nahlásit

Langoska
(upraveno)
22. 1. 2013, 18:41
@čarodka2
PŮVODNÍ RECEPT JE NA TŘI VELKÉ JOGURTY A JEDNU SMETANU, ALE JE TOHO NAJEDNOU ASI 750 G...TAK DĚLÁM TŘETINOVOU DÁVKU...TAKY DĚLÁM BEZ BYLINEK JEN SE ŠPETKOU SOLI, ALE PŘIDAT SE MOHOU...LENKA




nahlásit