(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Třešňová roláda
Potřebné ingredience
Na piškot: 5 ks vajec - rozdělené na žloutky a bílky, 200 g cukru krupice, 5 polévkových lžic oleje, 175 g hladké mouky. Na krém: 2 ks vanilkového pudinku, 0,5 l mléka, cca 200 g másla, cukr moučku dle chuti Dále: pečící papír, marmeláda, kompotované třešně, lupínky mandlí, moučkový cukr na posypání utěrky
Postup přípravy
Piškot:
1. Plech na pečení lehce vytřu herou nebo jiným tukem, aby mi pečící papír držel na místě. Samozřejmě nemusí být.
2. Předehřeji si horkovzdušnou troubu na 180°C.
3. Oddělím žloutky od bílků, odvážím si cukr a mouku, připravím láhev s olejem.
4. Šlehačem vyšlehám bílky s cukrem, pak po jednom přidávám žloutek. Poté po lžících olej. Nakonec na dvě části mouku, kterou zadělávám již bez šlehače.
5. Vyliji na plech, rozmažu a dám péci.
6. Cca po 12 min. (správnost upečení poznám tak, že po zmáčknutí těsta prstem vyskočí těsto zpět) vyndám plech a plát přendám na pocukrovanou, rozloženou utěrku, sundám pečící papír a sroluji.
7. Nechám vychladnout.
Krém:
1. Pudink uvařím dle návodu, jen do 0,5 l mléka přijdou dva balíčky a nesladím ho.
2. Napustím do dřezu trošku studené vody, vložím do něj hrnec s pudinkem a míchám dokud nevystydne - jinak by byly v krému hrudky.
3. Vyšlehám si máslo s cukrem - čim déle to vydržíte, tím lehčí krém budete mít. Já šlehám 5 minut, ale 10 minut by bylo lepší.. :o)
4. Přidám po částech vychladlý pudink a dosladím dle chuti.
Plát opatrně rozbalím, potřu nejlépe domácí třešňovou marmeládou a krémem a náhodně poházím nejlépe domácí vypeckované kompotované třešně a zabalím.
Povrch rolády potřu krémem a obalím v mandlích. Dám do lednice a už jen čekám na ztuhnutí... :o)
Dobrou chuť
1. Plech na pečení lehce vytřu herou nebo jiným tukem, aby mi pečící papír držel na místě. Samozřejmě nemusí být.
2. Předehřeji si horkovzdušnou troubu na 180°C.
3. Oddělím žloutky od bílků, odvážím si cukr a mouku, připravím láhev s olejem.
4. Šlehačem vyšlehám bílky s cukrem, pak po jednom přidávám žloutek. Poté po lžících olej. Nakonec na dvě části mouku, kterou zadělávám již bez šlehače.
5. Vyliji na plech, rozmažu a dám péci.
6. Cca po 12 min. (správnost upečení poznám tak, že po zmáčknutí těsta prstem vyskočí těsto zpět) vyndám plech a plát přendám na pocukrovanou, rozloženou utěrku, sundám pečící papír a sroluji.
7. Nechám vychladnout.
Krém:
1. Pudink uvařím dle návodu, jen do 0,5 l mléka přijdou dva balíčky a nesladím ho.
2. Napustím do dřezu trošku studené vody, vložím do něj hrnec s pudinkem a míchám dokud nevystydne - jinak by byly v krému hrudky.
3. Vyšlehám si máslo s cukrem - čim déle to vydržíte, tím lehčí krém budete mít. Já šlehám 5 minut, ale 10 minut by bylo lepší.. :o)
4. Přidám po částech vychladlý pudink a dosladím dle chuti.
Plát opatrně rozbalím, potřu nejlépe domácí třešňovou marmeládou a krémem a náhodně poházím nejlépe domácí vypeckované kompotované třešně a zabalím.
Povrch rolády potřu krémem a obalím v mandlích. Dám do lednice a už jen čekám na ztuhnutí... :o)
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
prdecek
(upraveno)
19. 5. 2013, 13:34
moc děkuji za podrobný receptík,vyzkouším
itik
(upraveno)
27. 1. 2013, 9:12
Dobrý den..a krém uvnitř není? Děkuji J.
Česťa kuba
(upraveno)
18. 1. 2013, 14:09
sbíhají se mi sliny je krásná a určitě moc dobrá
lidare
(upraveno)
17. 1. 2013, 15:41
Taky se mi líbí,je pěkná
r 1947
(upraveno)
17. 1. 2013, 15:22
Ta vypadá moooc dobře. Ukládám.
Hanulka2
(upraveno)
17. 1. 2013, 14:53
Janyse
(upraveno)
17. 1. 2013, 13:07