Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Marmeláda z černého rybízu zastudena - rychlá a výborná

0.0
Marmeláda z černého rybízu zastudena - rychlá a výborná

Potřebné ingredience

1 kg šťávy nebo rozmixovaných bobulí černého rybízu, 1 - 1, 4 kg pískového cukru, případně kyselina citronová a rum (slivovice)

Postup přípravy

Šťáva či rozmixované bobule černého rybízu (z těch to dělám já) se rozmixují s cukrem a rovnou plní do sklínek. Používám běžný tyčový mixér. Rozmixová hmota sama dokonale zhoustne, není třeba přidávat žádný Pektogel a pod. Lze přidat trochu kys. citronové (tu nedávám), případně vypláchnout skleničky a víčka rumem nebo slivovicí,či dát ještě na vrch půl malého panáka, protože marmeláda se už dál nijak tepelně neošetřuje. Já dávám do malých skleniček od přesnídávky a skladuji v lednici. Teď jsem vyndavala jednu skleničku z předloňska a nic jí nebylo, ještě se mi nestalo, že by se marmeláda zkazila. Kdo má chladný sklípek, může skladovat tam. Je výborná na palačinky a lívance a přitom je recept strašně snadný a rychlý. Recept mám myslím z topreceptů, ale už si nejsem jistá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 13. 3. 2013, 17:42
(Y) :-) (Y) (clamp) (clamp)
luchk 13. 3. 2013, 17:10
alenko, ale zaváříte to ne? černý rybíz je za syrova jedovatý :^)
AlenB. 22. 7. 2013, 16:03
@luchk :-D ... z bezu dělám taky, z květů a bobulí sirupy, z bobulí likér, všechno je velká mňamka (Y) ... Váš dotaz už se vysvětlil ,-),... marmeláda z černého rybízu se fakt nemusí tepelně opracovávat, zrovna včera jsem dětem dělala palačinky a vytáhla marmeládu dva roky starou a je pořád super!!! Určitě doporučuji vyzkoušet, kdo máte k dispozici černý rybíz. (F) (F) (F) Alena
iwis8 13. 3. 2013, 17:43
@luchk http://www.benateckyctyrlistek.eu/?p=2056 Cierny rybiz nie je jedovaty, nemylite si to s ciernymi bobulami bazy ciernej? Ta je jedovata za surova http://www.kohaplant.sk/2008080048-baza-cierna-haschberg-novinka
luchk 13. 3. 2013, 18:49
@iwis8 jéžiš to jsem idiot, to jsem si popletla, paná psla bobule a já to nedomyslela ,-)já právě dělám z bezinek převářenou ,-) ,-) no už z toho všeho asi pěkně blbnu..OMLUVA VELIKÁÁÁÁÁ (F)
iwis8 13. 3. 2013, 22:15
@luchk To nic, stava sa (F) ,-) Moja prababka robievala z tych bobul kompot .

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie