(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Teplické lívance
Potřebné ingredience
1/2 l mléka, 1/4 kg HL mouky, 1 vanilinový cukr, 1/2 sáčku PRDOPEČE, 2 vejce ( z bílků sníh), tuk na smažení (sádlo, 100 % tuk, olej ... jak je kdo zvyklý)
Postup přípravy
Žloutky smícháme s vanilinovým cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, dobře promícháme a na závěr jemně vmícháme sníh z bílků. Polévkovou lžící tvoříme lívance na rozpálené pánvi či lívanečníku, potřeném malým množstvím tuku. Smažíme po obou stranách. Potíráme povidly či marmeládou, zdobíme zakysanou smetanou, strouhaným tvrdým tvarohem a pod. Foto dodám.
Recept po mojí babičce z Teplic :-).
Recept po mojí babičce z Teplic :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé