(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Šneci a slaný závin
Potřebné ingredience
2 ks listového těsta, polohrubá mouka, kečup, 20 dkg šunky nebo jiné uzeniny, 20 dkg Eidamu, koření na pizzu, provensálské koření, 1 vejce.
Postup přípravy
Šneci - vyválíte pláty z listového těsta na vále poprášeném polohrubou moukou. Pláty by měly být silné cca 2 mm, tak jako na štrůdl, ale to jistě znáte. Rozložené pláty potřete slabou vrstvou kečupu (pro chlapy může být i ostrý!) Pak je pokladete šunkou. Dávám tam i jinou uzeninu, třeba Vysočinu nebo jiný salám.
Nakonec posypete nastrouhaným sýrem, trochou koření na pizzu, provensálským koření nebo něčím podobným. Zabalíte a nakrájíte na cca 2,5 cm silná kolečka, položíte na plech na pečící papír.
Dáte do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeteasi 15 minut. V průběhu pečení to můžete potřít rozšlehaným vajíčkem. Než se sýr trochu rozpustí, tak se lepí na peroutku.
Nevím, jaký mají Vaši chlapi apetit. Když tak udělejte radši dávku ze dvou těst, ať se o to nebijete.
Na jednu dávku vychází asi 20 dkg šunky a sýru.
Ještě dělávám, říkám tomu, PIZZA štrůdl. Postup je stejný, akorát si předtím udělám na pánvičce
2 cibule nakrájené na kolečka a asi 20 dkg žampionů. Jenom trošku orestovat na oleji, aby žampiony a cibulka změkly. Vychladlé je pak dáte na pláty, zabalíte a pečete potřené vajíčkem jako štrůdl.
Je to dobré jak teplé, tak i studené!
Přejeme Vám dobrou chuť !
Nakonec posypete nastrouhaným sýrem, trochou koření na pizzu, provensálským koření nebo něčím podobným. Zabalíte a nakrájíte na cca 2,5 cm silná kolečka, položíte na plech na pečící papír.
Dáte do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeteasi 15 minut. V průběhu pečení to můžete potřít rozšlehaným vajíčkem. Než se sýr trochu rozpustí, tak se lepí na peroutku.
Nevím, jaký mají Vaši chlapi apetit. Když tak udělejte radši dávku ze dvou těst, ať se o to nebijete.
Na jednu dávku vychází asi 20 dkg šunky a sýru.
Ještě dělávám, říkám tomu, PIZZA štrůdl. Postup je stejný, akorát si předtím udělám na pánvičce
2 cibule nakrájené na kolečka a asi 20 dkg žampionů. Jenom trošku orestovat na oleji, aby žampiony a cibulka změkly. Vychladlé je pak dáte na pláty, zabalíte a pečete potřené vajíčkem jako štrůdl.
Je to dobré jak teplé, tak i studené!
Přejeme Vám dobrou chuť !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srandista
(upraveno)
20. 2. 2008, 21:58
Komunikovaly jsme spolu a já tuto dobrůtku ještě nedělala.ale polepším se No asi se máme všichni na co těšit,bude to mňámkááá