(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Pečená rýže
Potřebné ingredience
Rýže, olej, voda, sůl
Postup přípravy
Postup je jednoduchý - platí zákldní pravidlo, na každý jeden hrnek rýže - hrnek a půl vody. Na čtyři porce dávám 2 hrníčky rýže a 3 hrníčky vody!! Takže v kastrólu, který můžeme dát do trouby, rozpálíme rostliný olej a osmažime na něm určenou porci rýže, jen tak chvilku dokud se neprohřeje, zalejeme odměřeným množstvím teplé vody, přidáme sůl podle chuti, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby. Na 250stupňů (maximum) Pečeme dokud se voda neztratí (když už je jí vidět na vrchu jen tak milimetr, ani ne, prostě že už je skoro úplně pryč, tak to vypneme a necháme dojít. Cca 4 min.
Manžel rýži moc nemusí, ale tahle mu opravdu moc chutná!!
Dobrou chuť!!
Jo ještě je také dobré když budete mít chuť do rýže než jí dáte péct přidat třeba curry koření. K číně ňamka!!
(stačí tak zarovnaná lžička na množství na 4 porce)
Manžel rýži moc nemusí, ale tahle mu opravdu moc chutná!!
Dobrou chuť!!
Jo ještě je také dobré když budete mít chuť do rýže než jí dáte péct přidat třeba curry koření. K číně ňamka!!
(stačí tak zarovnaná lžička na množství na 4 porce)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110108/15/b24789-1294496944.jpg)
smiisek
(upraveno)
10. 3. 2008, 2:56
Rýži dělám téměř také tak, jen mám ještě jednu vychytávku jak ušetřit čas i energii.. Rýži osmahnu na oleji do běla, zaliji vroucí vodou, osolím a dám jen do rozpálené trouby. Rýži nemusíte hlídat, dojde sama, za cca 30 min je hotová, krásně sypká.. Dělám si ji třeba už ráno před procházkou, do oběda vydrží teplá
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081126/21/b34919-1227730576.jpg)
domenica
(upraveno)
7. 3. 2008, 14:46
tak takhle moji ryzi delala uz moje babicka, ale ja teda doma, misto soli dam bujon a jak se bujon rozpusti, pak to teprve supnu dot rouby a je to supeeeeer, jo a pokud mate doma houby, tak jich trosicku tam taky dat (1 zampion treba, nkrajet na prouzky
)) pak zas ma ryze uplne jinou chut (to jen tak pro variace
))
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090415/08/b39401-1239778483.jpg)
Tenerezka
(upraveno)
10. 3. 2008, 13:53
@domenica
Tak to taky určitě vyzkoušíme!! Děkujeme za tip!!!
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080830/10/b47857-1220085050.jpg)
MonnaK
(upraveno)
19. 2. 2008, 11:53
také takto připravuji rýži. Ale zkuste ještě tohle: než vložíte hrnec do trouby, vložte do něj tři slupky (ne ty vrchní
) cibule a do každé napíchněte 2-3 hřebíčky. Rýže má vynikající chuť a vůni!! Uvidíte!!
(cibuli rozkrojte na čtvrtky a odloupněte jednu až dvě "slupky"- do nich pak ty hřebíčky)
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
stranpa
(upraveno)
19. 2. 2008, 10:35
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![8o|](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/7.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090415/08/b39401-1239778483.jpg)
Tenerezka
(upraveno)
19. 2. 2008, 11:50
@stranpa
Tak děkuji za typ Pavlínko, jelikož dělám pokaždé jiné množství, tak ten čas nemám přesně vysledovaný. A veřenou rýži jsem taky dělala jen jednou, když nemám troubu, tak jí radši ani nevařím.