Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

KUŘECÍ SEČUÁN MOJÍ MAMČI !!!!

0.0
KUŘECÍ SEČUÁN MOJÍ MAMČI  !!!!

Potřebné ingredience

4 kuřecí řízky,
pórek,
solamil,
cukr,
vegetu,
sojovku,
ocet,
voda

Postup přípravy

Nakrájíme kuřecí maso na nudličky a pórek na tenká kolečka. Rozpálíme si olej a osmahneme pórek a maso. Mezi tím si připravíme zálivku: do 1/4l hrnku dáme lžíci solamilu, 8-10 lžiček cukru, lžičku vegety a do půl hrnku sojovku (klasická od vitany je nejlepší), pak přidáme 2 lžičky octa a zbytek vody až ke kraji hrnečku - opatrně všechny suroviny promícháme, až se úplně rozpustí a ochutnáme. Chuť musí být výrazně sladko-kyselá!!! A když máme maso a pórek osmažený zalejeme touhle zálivkou a mícháme a dokud to nezkaramelizuje a nezhoustne a necháme ještě tak cca 2 min provařit.
Podáváme s rýží - nejlépe pečenou viz. recept!!
Přeji dobrou chuť!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JiraHL 25. 6. 2011, 13:21
|:o) |:o) |:o)Opravdu lahudka!!!!!!!!!!!!!! Již dělám třetí den za sebou . Manžel nic jiného nechce!A upřímě..moje dieta je taky v troskách :-S je to výýýýýbornýýý (L)
Tenerezka 8. 4. 2008, 9:59
Tak jsem opět včera dělala, ňam ňam ňam (zajic) (pl) (zajic) (pl)
radkin 16. 3. 2008, 8:58
Milá Terezko, opět jsem byla manželem pochválena za oběd, z MMB mám už mnoho výborných receptů a tento patří také k nim. Mám již nalepeno ve svém kuchařském deníčku a určitě jsem nedělala naposled. Jedním slovem výborné a s pečenou rýží vynikající. Díky za tak skvělý recept. Radka s rodinou
Tenerezka 16. 3. 2008, 17:09
@radkin Milá Radko, moc děkuji za pochvalu, udělalo mi to hroooooznou radost!! My tohle jídlo taky zbožňujeme (pl) a patří mezi naše nejoblíbenější, tak ještě jednou moc děkuji (L) (K)
petraz 6. 3. 2008, 13:44
DObrý den Terezko, mám dovařeno (Y) (Y) a vaše masíčko je úúúžasný |:o) |:o) máme k tomu i vaší rýži, no prostě bájo (clamp) (clamp) fakt to nemá chybu a je to velice rychlé. Rýži už jinak než podle vaše receptu dělat nebudu (flower) Mějte se hezky (hello) Petra (F) a (X) a (child8)
Tenerezka 10. 3. 2008, 13:51
@petraz To jsem ráda že chutnalo!!!! (zajic) Naše je to taky velmi oblíbené jídlo, hlavně manžela!!! Ten by to mohl pořád!!§ (hello)
Tenerezka 6. 3. 2008, 9:53
Dneska jsem zase dělala..prostě ňamka, bohužel manžel půjčil foťák, tak jsem nemohla vyfotit, ale příště to napravím. Jo z vepřového je to taky dobré, ale kuře je kuře, je to takový křehčí (hello)
Mirďula 22. 2. 2008, 11:13
Ahojky Je to velice dobré (Y) (Y) (pl) Moc jsme si pošmákli (jidlo) Určitě zařadím do svého oblíbeného jídelníčku :-) Díky za prima receptík i velice jednoduchý (flower) Mirka a celá rodinka (X) (Z) (B) (mamca)
Tenerezka 11. 3. 2008, 8:19
@Mirďula To mám velikou radost že chutnalo!!! (L) (hello)
Mirďula 21. 2. 2008, 14:19
Ahojky Právě jsem vytiskla ,rýže je už pečená a nevěděla jsem co kní a je to tu. K véče vyzkouším a pak písnu co ta moje banda na to.určitě jim bude vyhovovat,že tam není žádná zelenina 8o| tu nemusí.Já jí sice cpu všude,ale dnes se budu držet receptíku (pl) a příště zkusím se zeleninou ^o) Tak ahoj mirka (hello)
Tenerezka 22. 2. 2008, 10:57
@Mirďula Tak jak chutnalo (pl), že je to ňamka (Y)
Tenerezka (upraveno) 29. 2. 2008, 8:49
Koukám že si tohohle receptu ještě nikdo nevšiml!! Dámy fakt je to labůžo, jestli máte rádi sladkokyselé jídla!! Asi to o víkendu uvařím, abych vám mohla přidat obrázek (pl) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie