(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
jahodovo čokoládová
Potřebné ingredience
Cesto: 4 vajíčka, 240g práškového cukru, 150ml oleja, 100ml horúcej vody, 200g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4PL kakaa. Krém: Zeesan jahoda pripravený podľa návodu na obale. Je to ochutený stužovač šľahačky, kúpený v cukrárskych potrebách. Čokoládová poleva: 1 čokoláda na varenie, 50g Hery. Ruže: kúpená čokoládová modelovacia hmota. (Ak nemáte Zeesan, nevadí, odporúčam trasený krém: 1 šľahačka, 1 jemný tvaroh, 1 vymixovaný jahodový kompót aj so šťavou, 2 Créme Olé.)
Postup přípravy
Vymiešame žĺtka s polovicou cukru, potom pridáme olej a vodu. Múku pomiešame s kakaom a práškom do pečiva a primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme tuhý sneh, do ktorého sme prišľahali druhú časť cukru. Pečieme vo vymastenej a vymúčenej forme pri 180 stupňoch asi 50 minút, záleží od trúby. Po vychladnutí 2x prerezať a naplniť krémom. Trochu krému treba natrieť aj na povrch naplnenej torty a nechať dobre schladiť. Potom poliať čokoládovou polevou a ozdobiť podľa fantázie. Dobrú chuť! :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Arěv52
(upraveno)
12. 2. 2016, 15:39
Úplně se mně sbíhají sliny na ten dortík. Vypadá náááááramně.
darinka30
(upraveno)
10. 1. 2013, 17:46
mariecha
(upraveno)
10. 1. 2013, 11:31
úžasné,nebyl by recept na ten krém?
Akve
(upraveno)
10. 1. 2013, 14:58
@mariecha
Ďakujem, dopísala som recept.
Zuzikk
(upraveno)
9. 1. 2013, 21:28
No teda mňamina!!!
žingi
(upraveno)
9. 1. 2013, 20:40
super,hned bych si zakousla
HHaannuullee
(upraveno)
9. 1. 2013, 20:32
hrusticka84
(upraveno)
9. 1. 2013, 19:44
ten vypadá hodně dobře z venku i zevnitř
daskas1
(upraveno)
9. 1. 2013, 19:33