Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Koprová omáčka (bez masa)

0.0
Koprová omáčka (bez masa)

Potřebné ingredience

lžíce másla , 2 lžíce hladké mouky, vývar z masa nebo kostí, 2 dl mléka, 2 - 2,5 dl smetany, svazek čerstvého kopru, sůl, ocet, cukr

Postup přípravy

Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme (solí, cukrem, octem) a podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo houskový knedlík.

Použít lze také kopr sterilizovaný, ten doporučuji propláchnout, aby omáčka nebyla moc kyselá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kimby 18. 11. 2013, 17:59
(Y) Děkuji za receptík, vařila jsem dle vás a byla (je) výborná! Určitě dodejte k receptíku fotečku :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie