Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

CITRÓNOVÝ KAKAO-TVAROHOVÝ KOLÁČ

0.0
CITRÓNOVÝ KAKAO-TVAROHOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

NA OZDOBU  1 kscitron  100 gramů cukr krupice  250 ml voda  1 ks limetka NÁPLŇ  2 ks citrón velký  3 lžíce dětská krupička  2 ks vanilkový cukr  5 ks žloutek  750 tučný měkký tvaroh, 60 gramů cukr krupice TĚSTO  150 gmáslo  300 gramů kakaové sušenky

Postup přípravy

Nejprve si připravíme citron a limetku na zdobení. Vodu, cukr a na velmi tenké plátky nakrájený citron a limetku pozvolna hodinu vaříme. Necháme na sítku okapat a vychladnout.

Rozvírací dortovou formu o průměru 23-24 cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme v robotu, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Vzniklou hmotu lžící urovnáme do formy.

Tvaroh, ostrouhanou kůru ze dvou citrónů (pozor jen žlutou část), 4 lžíce citrónové šťávy, oba druhy cukru, žloutky a krupičku vyšleháme a nalijeme na korpus do formy.

Pečeme v předehřáté troubě (elektrická 180°C, horkovzdušná 160°C) cca 45 minut až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn formy. Poté troubu vypneme a koláč v ní necháme hodinku chladnout. Nevyndáváme ho hned jinak se náplň propadne.

Po vychladnutí koláč vyjmeme z formy a ozdobíme vychladlými plátky citronu a limetky.

Recept jsem získala na recepty.vareni.cz a obohatila mými fotografiemi.

Poznámka - limetu a citrón vařte dle mé zkušenosti max 50 minut a citrón tam vložte později, tomu stačí tak 35-40 minut maximálně, jinak se vám začne trhat jako mně :-).

Limetu a citrón nakrájmíe na tenké plátky.

-

-

-

-

-

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie