(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Hrušková marmeláda
Potřebné ingredience
1kg oloupaných a vykrájených hrušek,1 Extra želírovací cukr (2:1) ,2 lžičky kys. citronové,rum
Postup přípravy
Hrušky rozemeleme nebo rozmixujeme.Dáme do hrnce,přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.Vypneme a podle chuti můžeme ještě přidat několik lžic rumu.Ještě horkým plníme čisté skleničky,otočíme dnem vzhůru.Marmeládá je vynikající do koláčů,na lívance apod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mikulka2
(upraveno)
5. 9. 2018, 16:53
Toho cukru kolik 0.5 kg díky Lenka
Houska68
(upraveno)
2. 9. 2018, 19:02
Díky za jednoduchý recept. Vařila jsem rovnou z dvojnásobné dávky. Přidala jsem jen spetku skořice a nechala v sitku vyvarit par hřebíčků. Rum na závěr bomba.
sopo
(upraveno)
24. 10. 2012, 9:22
marmeláda je výborná
Alej
(upraveno)
14. 9. 2007, 11:24
Meryem
(upraveno)
13. 8. 2007, 21:29
Mam takovy hloupy dotaz marmelada se uz nezavaruje a jak dlouho vydrzi nekde ve skrini? diky
Casablanka
(upraveno)
14. 8. 2007, 0:57
@Meryem
Také nezavařuji.Pokud jsou sklenice dokonale čisté a naplníte je ještě horkou mármeládou a necháte 5 minut vzhůru dnem a víčko chytne,vydrží v temnu a nejlépe i chladnu,dokud je nenačnete.Pokud chcete mít jistotu,že víčka chytnou můžete sklenice i víčka mírně "předehřát" v troubě.
leni0323
(upraveno)
13. 8. 2007, 21:31
@Meryem
marmeládu nikdy nezavařuji, když se plní horká, vydrží měsíce a měsíce já jsem dokonce letos našla marmošu 3 roky starou - dobrou
Meryem
(upraveno)
14. 8. 2007, 9:17
@leni0323
Moc diky za odpovedi,ja jsem si to myslela,ze to tak bude,ale manza tvrdil,ze ne a znate ty muzsky reci Vcera jsem ji delala a je vyborna