Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Hrušková marmeláda

0.0
Hrušková marmeláda

Potřebné ingredience

1kg oloupaných a vykrájených hrušek,1 Extra želírovací cukr (2:1) ,2 lžičky kys. citronové,rum

Postup přípravy

Hrušky rozemeleme nebo rozmixujeme.Dáme do hrnce,přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.Vypneme a podle chuti můžeme ještě přidat několik lžic rumu.Ještě horkým plníme čisté skleničky,otočíme dnem vzhůru.Marmeládá je vynikající do koláčů,na lívance apod.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mikulka2 5. 9. 2018, 16:53
Toho cukru kolik 0.5 kg díky Lenka
Houska68 2. 9. 2018, 19:02
Díky za jednoduchý recept. Vařila jsem rovnou z dvojnásobné dávky. Přidala jsem jen spetku skořice a nechala v sitku vyvarit par hřebíčků. Rum na závěr bomba. (Y)
sopo 24. 10. 2012, 9:22
marmeláda je výborná (Y) (Y) (Y)
Alej 14. 9. 2007, 11:24
(Y) (Y)
Meryem 13. 8. 2007, 21:29
Mam takovy hloupy dotaz *-) marmelada se uz nezavaruje a jak dlouho vydrzi nekde ve skrini? ;-) :-P diky (F)
Casablanka 14. 8. 2007, 0:57
@Meryem Také nezavařuji.Pokud jsou sklenice dokonale čisté a naplníte je ještě horkou mármeládou a necháte 5 minut vzhůru dnem a víčko chytne,vydrží v temnu a nejlépe i chladnu,dokud je nenačnete.Pokud chcete mít jistotu,že víčka chytnou můžete sklenice i víčka mírně "předehřát" v troubě. (Y)
leni0323 13. 8. 2007, 21:31
@Meryem marmeládu nikdy nezavařuji, když se plní horká, vydrží měsíce a měsíce |:o) |:o) |:o) |:o) já jsem dokonce letos našla marmošu 3 roky starou - dobrou ^o) |:o) |:o) |:o) (D)
Meryem 14. 8. 2007, 9:17
@leni0323 Moc diky za odpovedi,ja jsem si to myslela,ze to tak bude,ale manza tvrdil,ze ne a znate ty muzsky reci +o( :-# Vcera jsem ji delala a je vyborna (F) |:o) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie