Třená bábovka s kandovanou kůrou - vláčná
Potřebné ingredience
250 g hrubé nebo polohrubé mouky * 150 g moučkového cukru * 150 g másla (hera,stela) * 3 vejce * 200 ml vlažného mléka * 1 lžička prášku do pečiva * 1 vanilkový cukr * 2 lžíce kandované pomerančové kůry nebo kandovaného ovoce
Postup přípravy
Máslo se žloutky, půlkou moučkového cukru a vanilkovým cukrem třeme v robotu do pěny (cca 10 minut), na nižší stupeň přilijeme mléko s trochou mouky. Ve zbytku mouky rozmícháme prášek do pečiva, jemně nasekanou pomerančovou kůru, zamícháme a přidáme k těstu. Z bílků a zbytku moučkového cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně přimícháme k těstu. Vlijeme do formy a mírně zvedneme při vnějších okrajích. Pečeme na 190 stupňů cca 45 minut.
a rozkrájená
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé