(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
zelňačka dle babiččina receptu
Potřebné ingredience
Mleté maso-300 g, Kysané zelí-400 g, Brambory cca -5 ks, 2 Paprikové klobásy, 2 Cibule, 1lž Paprika - sladká, 1/2 lž Pálivá paprika, Pepř mletý, Bobkový lis, Slunečnicový olej Hladká mouka, 1 l Mléko, 1 Zakysaná smetana
Postup přípravy
Na drobno nakrájenou cubulku zpěníme na tuku a přidáme mleté maso, ochutíme solí, pepřem.
Orestujeme a přisypeme obě papriky, přidáme pokrájené bramnory + zelí, přidáme bobkový list a podlijeme troškou vody a necháme chvilku podusit.
Pak přidáme pokrájené kobásky a zahustíme mlékem s rozmýchanou moukou, povaříme odstavíme a nakonec přidáme zakysanou smetanu pokojevé teploty, ne z lednice a ne do rozpálené polévky.
Dochutíme a podáváme :-)
Orestujeme a přisypeme obě papriky, přidáme pokrájené bramnory + zelí, přidáme bobkový list a podlijeme troškou vody a necháme chvilku podusit.
Pak přidáme pokrájené kobásky a zahustíme mlékem s rozmýchanou moukou, povaříme odstavíme a nakonec přidáme zakysanou smetanu pokojevé teploty, ne z lednice a ne do rozpálené polévky.
Dochutíme a podáváme :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé