(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zlatá rajská polévka
Potřebné ingredience
2 cm másla * 1 drobně pokrájená cibule * 1 - 2 pokrájené stroužky česneku * 1 velká mrkev pokrájená na kostky nebo nahrubo nastrouhaná * řapíkatý celer nebo kousek normálního celeru nadrobno nastrouhaného, stačí i nať * 1/2 konzervy rajčat nebo 4 čerstvá oloupaná rajčata + lžíce rajského protlaku * 1,5 litru vývaru (zeleninový, drůbeží) * 1 lžíce nevařené rýže * 1/2 lžíce worchesteru * pepř * tymián * tabasko (nemusí být)
Postup přípravy
Na másle zpěníme cibuli a česnek, přidáme mrkev a celer. Podlejeme troškou vody a vaříme cca 5 minut, až mrkev změkne. pak přidáme rajčata, vývar, rýži, protlak, worchester, pepř, tymián a tabasko. Vaříme 30 minut.
až je hotová, můžeme a nemusíme rozmixovat, zjemnit mlékem nebo smetanou.
až je hotová, můžeme a nemusíme rozmixovat, zjemnit mlékem nebo smetanou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé