(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
zelné placky trochu jinak.. ♥
Potřebné ingredience
půl hlávky bílého zelí, 150 g libového uzeného, šunky nebo šunkového salámu, 0,5 litru mléka, 2 vejce, olej na smažení, kmín mletý, sůl, polohrubá a hladká mouka (celkem 4-6 pol. lžic)
Postup přípravy
Připravíme těsto trochu tužší než na omelety a to do ½ litru mléka vmícháme 2 vejce, 1 lžičku soli, 1 lžičku mletého kmínu a mouku (půl polohrubé, půl hladké).
pak přidáme 4 větší hrsti hlávkového zelí a uzeninu nakrájenou na centimetrové kostičky a důkladně promícháme
pak smažíme na oleji z obou stran do růžova - jako bramboráky, nejlépe nabíráme lžicí a tvoříme menší placky
usmažené dáváme na papírový ubrousek, abychom z nich odstranili přebytečný olej.
dají se jíst buď teplé, tak i studené.
pak přidáme 4 větší hrsti hlávkového zelí a uzeninu nakrájenou na centimetrové kostičky a důkladně promícháme
pak smažíme na oleji z obou stran do růžova - jako bramboráky, nejlépe nabíráme lžicí a tvoříme menší placky
usmažené dáváme na papírový ubrousek, abychom z nich odstranili přebytečný olej.
dají se jíst buď teplé, tak i studené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé