(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Ostružinové (jablečné) pohlazení
Potřebné ingredience
Těsto: 75 ml vlažného mléka, 1 vejce, 75 g rozpuštěného tuku, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 g prosáté hladké mouky, 20 g droždí. Náplň: 3 žloutky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 g zakysané smetany, 2 zarovnané PL Gustinu. Dále: 350 g jablek, nakrájených na malé kousky. Sníh: 3 bílky, 100 g cukru krupice.
Postup přípravy
Dostala jsem k Vánocům kalendář Pečeme s láskou na rok 2013, tak jsem hned musela nějaký recept vyzkoušet. Koláč je v kalendáři pod názvem Ostružinové pohlazení, já místo ostružin dala jablka a koláč je vynikající. S ostružinami určitě bude také a ještě hezčí. Díky Mišelko.
Těsto vymícháme v pekárně, ale dá se i ručně a se sušeným droždím.
Pokrájíme jablka na malé kostičky. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme zakysanou smetanu a Gustin. Vykynuté těsto rozložíme do vymazané dortové formy (já měla průměr 28 cm), nasypeme jablka, zalijeme žloutkovou náplní a pečeme v předehřáté troubě na 180°C (asi 30 minut). Mezi tím vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu, natřeme na horký koláč a zapečeme dalších 10 minut.
Těsto vymícháme v pekárně, ale dá se i ručně a se sušeným droždím.
Pokrájíme jablka na malé kostičky. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme zakysanou smetanu a Gustin. Vykynuté těsto rozložíme do vymazané dortové formy (já měla průměr 28 cm), nasypeme jablka, zalijeme žloutkovou náplní a pečeme v předehřáté troubě na 180°C (asi 30 minut). Mezi tím vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu, natřeme na horký koláč a zapečeme dalších 10 minut.
Konečně se mi podařilo upéct i ostružinové pohlazení, tak, jak to má být správně.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jitullka
(upraveno)
3. 1. 2013, 13:21
pekla jsem ho na silvestra a musím říct že jsme ho z dceru snědly skoro celý sami
spero
(upraveno)
3. 1. 2013, 20:56
@jitullka
Jitulko, děkuji za zprávu. Jsem moc ráda, že vám také koláč chutnal. I my jsme si na něm moc pochutnali.
SonikB
(upraveno)
30. 12. 2012, 2:00
Mohla bych se, prosím, zeptat co je to Gustin ? Děkuji. Soňa
akin77
(upraveno)
30. 12. 2012, 11:37
@SonikB
kukuřičný škrob
laskonka333
(upraveno)
29. 12. 2012, 9:43
Na pohľad pôsobí ako torta
Boňule
(upraveno)
29. 12. 2012, 8:24
Vypadá luxusně!
katka 777
(upraveno)
29. 12. 2012, 7:57
vyskúšam,jablčiek máme celú kopu
Kerstinka
(upraveno)
28. 12. 2012, 22:14
tak ten vypadá dobře...hned zítra vyzkouším
Janyse
(upraveno)
28. 12. 2012, 22:04