(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
PEČENÁ JELÍTKA SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBŮRKY A SÝROVOU OMÁČKOU
Potřebné ingredience
Jelítka, sádlo, brambory, kuřecí kosta bujónu, celý kmín,2 větší cibule, 150 ml mléka, 2 měkké sýry Apettito, pepř, špetka soli, hotová sypká (nebo granulovaná) jíška.
Postup přípravy
Na pánev dám kousek sádla a na něm opeču jelítka, mně se bohužel nikdy nepodaří je udržet v celku a tak jsem je tentokrát už dopředu vidličkou roztrhla a je to i lepší kvůli propečení. V malém katrůlku si na sádle opražím nakrájenou na kostičky cibulky do hněda a tu potom vliku do uvařených brambor, které vařím s 1 kostkou kuřecícho bujónu a kmínem v sítku, abych ho neměla po celých bramborách, nemáme to rádi. Zvlášť do malého kastrůlku si dám mléko, vložím do něj nakrájené na kostičky měkké sýry a vařím tak dlouho, až se sýry rozpustí. Opepřím, ale tentokrát jsem vůbec nesolila, ponevadž sýry byly dost slané, provařím a nakonec přisypu hotovou jíšku na zuhuštění. Ještě chvíli nechám projít varem a je hotovo. Servíruju na talířek a omáčkou poliji šťouchané brambůrky. Byla to hotová mňamka a opravdu to nemá chybu. Stačí vyzkoušet. Fantazii se meze nekladou.
PS. - přestal mně jít foťák tak jsem nenafotila postup výroby omáčky, ale každá kuchařinka to hravě svede
PS. - přestal mně jít foťák tak jsem nenafotila postup výroby omáčky, ale každá kuchařinka to hravě svede
Brambůrky přichystané na vaření s kuřecím bujónem a kmínem v sítku
Již uvařené a připravené na slítí vody
Opražená cibulka
Přimícháno do uvařených brambůrek
Upečená směs z jelítek
A zde již brabůrky zalité sýrovou omáčkou, bohužel mně vypnul foťák, tak už jsem nemohla vyfotit postup výroby této omáčky. Ale je to úplně jednoduché a myslím že to zvládne každá kuchařinka. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé