(recept
si oblíbilo 214 návštěvníků)
Krém s nevařeným salkem
Potřebné ingredience
máslo, salko
Postup přípravy
Vyšleháme máslo ručním šlehačem do bílé pěny, aspoň 10 minut i více a pak postupně po lžících zašleháváme salko, množství podle vaší chuti, já většinou dávám 1 máslo 250g a něco přes půlku salka. Krém je tuhý, krásně se s ním zdobí, drží tvar, vůbec neteče.
krásně vyšlehaný...neteče, opravdu drží tvar
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
20. 12. 2020, 17:23
super,tento týden zkusím
martinato
(upraveno)
27. 12. 2017, 21:53
Výborný, použit do medových trubiček. Děkuji!
janelačka
(upraveno)
19. 12. 2015, 17:47
Geibi
(upraveno)
17. 12. 2015, 13:07
Může se tam přidat kapka rumu a třeba pár mletých vlašských ořechů....??? Nevíte, jestli se tím nějak nenaruší konzistence krému ? Děkuji za info......
monky3
(upraveno)
17. 12. 2015, 13:10
@Geibi
Rum určitě můžete,ale po kapkách radši, je to nezbedný krém , někomu se sráží...ořechy zkuste, ale asi to naruší tu chuť toho Salka, nevím, jak to bude chutnat , pak se pochlubte
katka 777
(upraveno)
29. 12. 2014, 14:48
paráda
monky3
(upraveno)
29. 12. 2014, 15:01
@katka 777
díky
tryskac
(upraveno)
18. 12. 2014, 21:36
Moni prosím kolik cca toho krému je? Nebo spíš na kolik cca košíčků? Mám 40 košíčků, tak jestli nemám udělat jen z poloviční dávky, aby mi krém nezbyl Jo a ještě co máte v košíčkách pod krémem?
monky3
(upraveno)
19. 12. 2014, 9:46
@tryskac
Romi, dělávám tyto košíčky, jsou i na fotu jen z poloviční dávky, je jich hodně...kolem 50-60ks malých tedy http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=61050 krému dělám zhruba 3/4 másla....a salko podle chuti, ne celé teda,tak 1/2.....já spíš šlehám 1 máslo celé a salko tak 3/4 konzervy....a krém co mi zbyde, dávám do čokorohlíčků, mám pár se salkem a jinak s čoko krémem. Vždy začnu tímto cukrovím, co zbyde někam upotřebím.....plním vše najednou....
tryskac
(upraveno)
29. 12. 2014, 11:04
@monky3
Čtu až dnes Moni měla jsem 50 ks košíčků, krém jsem udělala z jednoho másla a 3/4 salka a vyšlo úplně přesně, zbylo mi tak na jeden košíček
monky3
(upraveno)
29. 12. 2014, 15:00
@tryskac
Tak to jsem ráda, že to tak krásně vyšlo ....ono taky záleží, jak velké jsou košíčky.....
gabb
(upraveno)
14. 12. 2014, 16:42
Dananda
(upraveno)
30. 11. 2014, 12:47
Dobrý den Moniko, v loňském roce jsem dělala tento krém a plnila jím košíčky. Krém byl opravdu výborný, ale nechtěla mi na něm vůbec držet čokoládová poleva. Prostě z krému jakoby sklouzla. Nevite, kde jsem udělala chybu?
monky3
(upraveno)
30. 11. 2014, 13:05
@Dananda
Dobrý den,to se mi nikdy nestalo,že by nedržela čokoláda.Používám většinou Figaro,kyž není zbytí, takOrion a ředím 100%tukem jako je Iva nebo modrá Lukana. Ředím ne moc, prostě aby krásně kryla, cukroví mám hodně vychlazené a namáčím a hned dávám chladit. http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=5717&user=66156 tady mám návod...snad se letos zadaří
Pami
(upraveno)
30. 11. 2014, 10:51
anaba
(upraveno)
18. 12. 2013, 8:51
taky ho tak dělám a vždycky je výborný
babkamt
(upraveno)
10. 12. 2013, 20:23
babetta
(upraveno)
10. 12. 2013, 16:20
vyzkouším, salko doma mám.Zkoušeli jste někdo i to karamelové? Děkuji
Anturka
(upraveno)
10. 12. 2013, 16:18
tak pokud budu dělat plněné tak to zkusím protože já se bojím to salko vařit - supr nápad
monky3
(upraveno)
10. 12. 2013, 19:04
@Anturka
Zdeni neboooj , já vařím salko v papiňáku a v pohodě....ale manžel nemusí karamelové věci vůbec, tak moc do cukroví karamelový krém nedělám,
Anturka
(upraveno)
10. 12. 2013, 19:09
@monky3
můj muž chce ty karamelovo burizonové hrudky nebo kuličky tak jsem mu řekla že si je uvaří
nikita3333
(upraveno)
10. 12. 2013, 12:50
Dobry den,mohu do kremu přidávat třeba ořechy atd?Předem dekuji Nikol
nikita3333
(upraveno)
10. 12. 2013, 16:13
@nikita3333
Uvidíme ještě dotázek jaké máslo je idealní?
monky3
(upraveno)
10. 12. 2013, 19:02
@nikita3333
NIki, ideální máslo ...dřív jsem brávala Olma máslo, teď jsem zkusila Ranko z prodejen Coop, Terna apod...je taky supr...jinak dobrá je Madeta, ale je drahá
monky3
(upraveno)
10. 12. 2013, 15:22
@nikita3333
Dobrý den, tak to jsem nezkoušela, můžete zkusit a dát vědět., spíš mě napadá, jestli se ty chutě nebudou už moc tlouct. ....přeci jen to salko má specifickou chuť
nikita3333
(upraveno)
10. 12. 2013, 17:24
@monky3
tAK DĚVČATA FAKT SUPER!!!!do krému sem nejdříve dala trochu rumové trestě a mohu říci že noblesa,,nemame totiž v krémech radi normální rum cítime pak moc alkohol ..pak sem tam teda skusila prdnout na jemno namlete orechy smes lískáčů a vlašaku a teda mohu říci ze je to neco mnamozního,,trochu bych rekla že chutna neco jako krem v laskonkach,,takže tak jina dekuji za super receptík
monky3
(upraveno)
10. 12. 2013, 19:05
@nikita3333
Díky za zprávu, to je supr....
Honya
(upraveno)
27. 11. 2013, 17:36
Tak jsem to dnes zkusila a krém je super
monky3
(upraveno)
27. 11. 2013, 19:57
@Honya
díky moc za komentář, jsem ráda, že chutná
laskonka333
(upraveno)
20. 11. 2013, 12:19
kralovka2
(upraveno)
18. 11. 2013, 14:18
Zdravím,nevíte někdo,zda se to dá použít do vosích hnízd?Mě totiž vadí ten krém,co je u receptu.je takový dost řídký..Děkuji Martina
monky3
(upraveno)
19. 11. 2013, 19:47
@kralovka2
Zdravím, jistěže dá, je to spíš o chuti každého z nás, co si tam dá....já do vosích hnízd používám jen kakový, rodina jiný nechce..... .....
kralovka2
(upraveno)
20. 11. 2013, 11:53
@monky3
Děkuji
cestovatelka
(upraveno)
11. 11. 2013, 15:12
Má prosím někdo vyzkoušeno jak dlouho přibližně vydrží?
janule36
(upraveno)
12. 11. 2013, 20:12
@cestovatelka
Zdravím, krém dělávám, vydrží dlouho, nejsou v tom vajíčka, nemá se na něm co zkazit....chce to kvalitní máslo, aby mělo dobrou záruku ...a celé vánoce a po Novém roce ještě kolikrát zobeme
jeremy
(upraveno)
14. 10. 2013, 14:05
Handulka0
(upraveno)
22. 12. 2012, 10:54
Taky dělávám a je moc dobrý