(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Máslový krém - základní
Potřebné ingredience
máslo, cukr moučka
Postup přípravy
Většinou šlehám másla 2 ks po 250g....
Změklé máslo vyšleháme ručním šlehačem, kdo má robota šlehá robotem.. aspoň 5 minut do bílé pěny, pak přidáme cukr dle chuti a šleháme do té doby, až nám cukř nekřupe.....klidně šlehám i 20 minut....krém je pak pěnový, není cítit máslo, je jakoby šlehačkový, je bělejší. K tomuto základu můžeme přidat kakao, používám Figaro, má nejlepší čokoládovou chuť...., nebo oříšky, kávu apod......kdo chce, může přidat kapku rumu
Změklé máslo vyšleháme ručním šlehačem, kdo má robota šlehá robotem.. aspoň 5 minut do bílé pěny, pak přidáme cukr dle chuti a šleháme do té doby, až nám cukř nekřupe.....klidně šlehám i 20 minut....krém je pak pěnový, není cítit máslo, je jakoby šlehačkový, je bělejší. K tomuto základu můžeme přidat kakao, používám Figaro, má nejlepší čokoládovou chuť...., nebo oříšky, kávu apod......kdo chce, může přidat kapku rumu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
johnynka
(upraveno)
10. 12. 2014, 15:18
díky, zkusím
makytka5
(upraveno)
11. 12. 2013, 19:19
Dobrý večer Moniko,mám dotaz,dělala jste někdy krémy z Hery máslové??? Děkuji za odpověd´. Markéta
monky3
(upraveno)
11. 12. 2013, 19:33
@makytka5
Dobrý večer, tak na krémy preferuji jen MÁSLO .....ani ze Zlaté hané to není pro nás krém .....
makytka5
(upraveno)
11. 12. 2013, 19:37
@monky3
Děkuji Zlatá Hana by mě taky nenapadla....
catton
(upraveno)
11. 12. 2013, 16:44
Děkuji za perfektní návod. Pořád jem se s tím trápila, třela vařečkou, tohle je prostě UNIKÁTNÍ.
monky3
(upraveno)
11. 12. 2013, 17:34
@catton
Marti, jsem moc ráda, že recept - návod někomu posloužil ......ať se pečení vydaří a krásné vánoce přeji
JanaPas
(upraveno)
14. 10. 2013, 14:58
kapka rumu je málo tento krém je bezva, taky dělám.
jeremy
(upraveno)
14. 10. 2013, 14:06
žingi
(upraveno)
20. 12. 2012, 17:43
+ já nakonec vždy dám ještě rum pro trvanlivost
monky3
(upraveno)
20. 12. 2012, 17:45
@žingi
to u nás nechtějí...to nemůžu ...ale vydrží dlouho
Milunaeviku
(upraveno)
25. 11. 2013, 19:34
@monky3
Můžu se zeptat co udělá krém venku na balkoně,když mrzne cukroví mám o vánocích na balkoně nemám ho kde dát mám toho moc a tak potřebuji vědět co krém udělá když rozmrzne.Děkuji
monky3
(upraveno)
25. 11. 2013, 19:38
@Milunaeviku
Dávám cukroví s tímto krémem do mrazáku normálně ....po rozmražení je jako čerstvé....nic se krému nestane
Milunaeviku
(upraveno)
25. 11. 2013, 19:40
@monky3
Děkuji to jsem ráda je rychlejší jak ze šlehaných vajec nad párou+máslo ještě jsem ho nedělala,ale letos není času tak snad bude chutnat.Jen se chci zeptat kolik je potřeba na klasickou ořech.roládu já jsem dělala 2vejce+máslo tak abych měla zhruba poměr kolik toho udělat.Děkuji
monky3
(upraveno)
25. 11. 2013, 19:48
@Milunaeviku
Při dnešní kvalitě másel spíš 1,5ks másla.....asi...dřív se mi vyšlehávalo víc se mi zdá....a taky záleží, jak moc máte rádi krému a jestli mažete i nahoře krémem
Milunaeviku
(upraveno)
25. 11. 2013, 21:37
@monky3
Děkuji moc vyzkouším