(recept
si oblíbilo 55 návštěvníků)
LANGOŠE - bez kynutí

Potřebné ingredience
500 g hladké mouky,
1/2 bílého jogurtu,
1/4 l mléka,
25 g droždí,
1/2 lžičky jedlé sody,
kostka cukru,
sůl, olej + fritovací hrnec,
kečup, sýr cihla, česnek...
Postup přípravy
Z droždí, mléka a kostky cukru uděláme kvasek...
Do velké mísy nasypeme mouku, jogurt, sodu, špetku soli a kvasek, těsto prohněteme.
Bez dalšího kynutí, začneme oddělovat kousky velké asi jako tenisový míč a vyválíme v placku, položíme do rozpáleného (180st.) oleje, pečení trvá asi minutu, otočíme - nejlépe kuchyňskými kleštěmi, osmažíme po obou stranách, vyndáme na talíř - můžeme potřít rozmačkaným česnekem s vodou a solí anebo kečupem a strouhaným sýrem...
Langoše doma připravené vyjdou jeden asi na 8,- !!!!! Tahle dávka je asi na 12 - 15 ks...
DOBROU CHUŤ!!!!
Do velké mísy nasypeme mouku, jogurt, sodu, špetku soli a kvasek, těsto prohněteme.
Bez dalšího kynutí, začneme oddělovat kousky velké asi jako tenisový míč a vyválíme v placku, položíme do rozpáleného (180st.) oleje, pečení trvá asi minutu, otočíme - nejlépe kuchyňskými kleštěmi, osmažíme po obou stranách, vyndáme na talíř - můžeme potřít rozmačkaným česnekem s vodou a solí anebo kečupem a strouhaným sýrem...
Langoše doma připravené vyjdou jeden asi na 8,- !!!!! Tahle dávka je asi na 12 - 15 ks...
DOBROU CHUŤ!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

yarkal
(upraveno)
4. 1. 2017, 10:07
Dobrý den-protože i já dávám do langoše jogurt, nebo zakysanou smetanu, Váš recept bez kynutí a se sodou mě dost zaujal. Určitě vyzkouším a dám vědět. Posílám na oplátku odkaz na ten můj kynutý, křehký, ale bez sody. http://www.mimibazar.cz/recept/159694-570069/krehky-langos
nahlásit

zuzan
(upraveno)
3. 1. 2017, 20:58
Žaneto, díky za bezva receptík. Jsou výborné, dnes je měly děti k večeři. A překvapilo mne, že i po vychladnutí jsou stále krásně měkoučké a vůbec nejsou žvýkací
. Stále jako peřinka
. Šťasný nový rok! Zuzana






nahlásit
laskonka333
(upraveno)
28. 1. 2016, 11:55



nahlásit

Boňule
(upraveno)
26. 1. 2016, 16:29
Chci se jen zeptat -polovina jogurtu velkého nebo malého? Nechci tak skvěle vypadající dobrotu pokazit!

nahlásit
bartilonka
(upraveno)
26. 1. 2016, 15:22


nahlásit

kazdice
(upraveno)
16. 8. 2010, 20:45








nahlásit

marcuska74
(upraveno)
10. 5. 2009, 19:34
Mooooooc chvalim,zrovna jsem dodelala a jsou opravdu vyborne!!!!



nahlásit

Denisaaa
(upraveno)
23. 5. 2008, 12:36
Díky díky díky za receptík, jsou vynikající a protože se bojím dělat kynuté těsto, tak mě tenhle recept moc vyhovoval. Opravdu dobrůtka

nahlásit

0zanka0
(upraveno)
28. 5. 2008, 22:47
@Denisaaa
Jééééé, tak to jsem ráda...
... DĚKUJI....






nahlásit

0zanka0
(upraveno)
14. 3. 2008, 0:28
tak jsme je dneska zase měli k večeři
....














nahlásit

MarketaLu
(upraveno)
27. 2. 2008, 18:06
Ted jsme je dojedli a byly supeeer
Skvělý receptík,všem doporučuji







nahlásit

0zanka0
(upraveno)
28. 2. 2008, 23:47
@MarketaLu
Tak to mě těší Markétko, děkuji, já jim je většinou dělám den před výletem, protože vždycky na nějaký ten stánek s langoši narazíme a když je měli den předtím tak už je na výletě nechtějí a já ušetřím, ty ceny jsou v těch stáncím někdy
... krásný den a děkuji... Žaneta






nahlásit
Megi79
(upraveno)
3. 3. 2017, 16:42
@0zanka0
Dekuji mooooc za skvely jednoduchy recept. Dnes poprve jsem delala langose a opravdu super








nahlásit
danalp
(upraveno)
18. 2. 2008, 17:40
lukášpesuper

nahlásit
janulka44
(upraveno)
18. 2. 2008, 8:14
Prosím o radu jaké množství jogurtu se dává...děkuji Jana

nahlásit

Janžurka
(upraveno)
18. 2. 2008, 7:08
Děláme taky domácí langoše,ale bez droždí!
Musí se tyto dělat ve friťáku,protože jsou tak vysoké?????
My děláme na pánvi,jsou nižší...a těsto vydrží i několik dnů,tak se můžou dělat průběžně...což je výhoda!!!Jsou vždy čerstvé!











nahlásit
Irisina
(upraveno)
18. 2. 2008, 17:48
@Janžurka
Mohla byste mi prosím napsat jak se dělaj ty langoše bez droždí?

nahlásit

0zanka0
(upraveno)
18. 2. 2008, 9:19
@Janžurka
Já to na panvi nezkoušela,
jsou vysoké, těsto se může dát taky do lednice... ale nám nikdy žádné nezbyde, děláme dvojitou dávku a vždycky je všechny sníme...




nahlásit