(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Bezlepkový jablečný koláč
Potřebné ingredience
Těsto:200g Jizerky 60g cukru špetka soli 1vejce 90g studeného,pokrájeného másla mouka na zapracování pečící papír a tuk na vymazání okrajů formy Náplň:3 lžíce mletých oříšků(já použila vlašské) 5-6 kyselejších jablek 2vejce 100g cukru 125g zakysané smetany 1 lžička skořice
Postup přípravy
Ze surovin na těsto ho na vále uhněteme(při potřebě přidáme trošku mouky)bochánek přikryjeme potravinovou folíí a dáme na hodinu do ledničky,dno dortové formy vyložíme papírem a okraje vytřeme olejem
Těsto pak rozválíme a vyložíme jím dortovou formu(kam nedá domačkám rukama...i okraj),pasypeme 2ma lžícemi oříšků,těsto pak pokladu oloupanýma a na čtvrtky pokrájenýma jablkama
vejce utřeme s cukrem do pěny,vmícháme zakysanou smetanu a skořici,přidáme poslední lžíci oříšků
pečeme v horkovzdušné troubě při 175 asi 50min.,pak vypneme a necháme koláč ještě 10min.v troubě
po vyndání formu neotvíráme(až po vychladnutí)aby se koláč nepotrhal
koláč mám z bezlepkové kuchařky a jako dobrý a odzkoušený ho posílám dál:-))
Těsto pak rozválíme a vyložíme jím dortovou formu(kam nedá domačkám rukama...i okraj),pasypeme 2ma lžícemi oříšků,těsto pak pokladu oloupanýma a na čtvrtky pokrájenýma jablkama
vejce utřeme s cukrem do pěny,vmícháme zakysanou smetanu a skořici,přidáme poslední lžíci oříšků
pečeme v horkovzdušné troubě při 175 asi 50min.,pak vypneme a necháme koláč ještě 10min.v troubě
po vyndání formu neotvíráme(až po vychladnutí)aby se koláč nepotrhal
koláč mám z bezlepkové kuchařky a jako dobrý a odzkoušený ho posílám dál:-))
připravené těsto dáme na hodinu do ledničky
vyložená forma
před vložením do trouby
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé