(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Rychlí utopenci
Potřebné ingredience
1/2 kg kabanosu nebo buřtů,4 cibule,lák-všechno po 4 LŽÍCÍCH octa,oleje,plnotučné hořčice,worcestru,kečupu,8 lžic vody,1/2 LŽIČKY chilli,od oka -sůl,pepř,paprika-dle chuti
Postup přípravy
Buřty a cibule se nakrájí na kolečka,narovná se to do sklenic asi tak do půlky a zalije lákem(který se povaří za stálého míchání )a když vznikne hladká hmota nalije se do sklenic,urovná se zbylý salám a cibule,pěkně se to udusá a zavře víčkem.jakmile to vystydne je to k jídlu a je to skvělé,ale je třeba počítat s tím,že když tyhle UTOPENCE předložíte hostům,že vám vypijou bar.Podává se s chlebem a v lednici vydrží až měsíc.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hanily
(upraveno)
27. 4. 2011, 17:27
supr recept! Chválím, behem tydne uz delam po druhe!!! Dekuji!
Jarkab1
(upraveno)
21. 5. 2007, 20:34
vydrží v lednici měsíc, jo? Tak nevím, ale když je dělám já ( recept je velmi podobný), tak nevydrží do druhého dne Prostě jsou prudce žraví! A k tomu skvělý receptík
JoanI
(upraveno)
12. 5. 2007, 21:12
Dobrý večer, tak jsem dnes dopoledne vyzkoušela udělat utopance podle Vašeho receptu Udělala jsem toho celou 3,5 litrovou sklenici (1,5 kg špekáčků - prý masa není nikdy dost ) s tím, že to necháme odležet do zítra ... zítřek se nekoná, taťka se cpe s přestávkami už od odpoledne Myslím, že praskne Prý nikdy tak dobré utopence nejedl. Já na tyto věci nejsem, ale ochutnala jsem a je to opravdu výborné Super receptík
hozule
(upraveno)
16. 5. 2007, 6:33
@JoanI
Tak to jsem moooc ráda,tak ať Vám nikdy toho masa nepochybí a chutná a chutná...
delly
(upraveno)
9. 2. 2007, 13:46
Jééé, já tomu nějak nerozumím... to dám jako vrstvu buřtů, vrstvu cibule, vrstvu buřtů...až do půl sklenice, pak to zaleju tím lákem - jako jen po ty buřty nebo celou sklenici...? Pak tam dám zbytek cibule a buřtů a to už se nezalívá...? Jsme krapet natvrdlá...!
hozule
(upraveno)
9. 2. 2007, 17:55
@delly
Můžete to po vrstvách nebo tak nějak promíchat a naházet,pak to celé zalít tím lákem,nechat to zchladnout a zavřít...My to teda zakrýváme potravinovou folií,utěsníme gumičkou a je to! U nás to totiž ještě nikdy déle jak dva/tři dny nevydrželo ,Pavlína
Lubík
(upraveno)
9. 2. 2007, 13:48
@delly
já jsem to nalila tak trochu přez půlku, nechala malinko vychladit a pak jsem to obrátila vzhůru nohama aby se to nasáklo vše a pak šoupla do lednice
sulipupi
(upraveno)
6. 2. 2007, 21:20
Chci se zeptat, z tohoto množství naplníte kolik sklenic. Dávám sklenice mamce na zavařování a mám jich tu jen pár, tak jestli mi to do nich vyjde. Díky
hozule
(upraveno)
7. 2. 2007, 7:35
@sulipupi
Dobrý den Leni,taK my to dáváme do takové obří 5 litrové,jinak si myslím,že to můžete dát i do nějakého hrnce a přikrýt potravinovou fólií ,ono vám to stejně moc dlouho nevydrží ,Pavlína
sulipupi
(upraveno)
7. 2. 2007, 8:56
@hozule
jo TAK JSEM TU JEDNU PĚTILITROVKU NASLA, TAK JDU DO TOHO. dÍKY
Lubík
(upraveno)
5. 2. 2007, 16:17
Dobrý den,tak jsem neodolala a už ochutnala je to vynikající,jsem zvědavá jak dlouho v ledničce vydrží Moc výborný receptík a rychlí.Lubica
hozule
(upraveno)
6. 2. 2007, 8:26
@Lubík
Dobrý den,jsem ráda,že chutnají ,no myslím,že budete muset ještě přidělat ,tak dobrou chuť ,Pavlína
Lubík
(upraveno)
6. 2. 2007, 8:41
@hozule
Dobrý den,už mám nakoupené suroviny a zítra jdu do nich na novo
marus.t
(upraveno)
11. 9. 2006, 21:29
bezva recept jsou fakt výborný. Vydržely mi v lednice sotva do druhého dne
Petra (Kája + Honzík
(upraveno)
21. 8. 2006, 14:22
Pavlíno, tak buřty dle tohoto receptu už dělám spoustu let jsou fakt výborné, nejlepší je nechat minimálně 24hodin uležet
hozule
(upraveno)
21. 8. 2006, 21:52
@Petra (Kája + Honzík
Petro,díky za radu,příště nebudem hned dlabat a zkusíme to vydržet 24 hodin!