(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Králík /hovězí/ na smetaně.
Potřebné ingredience
Dělám bud z hovězího předního nebo králíka,šlo by i kuře...
Stačí půlka králíka,podle počtu porcí.
Půl králíka/ nebo necelé kilo hovězího na plátky.
1 smetanu,
1 skleničku sterilované zel.směsi na bram.salát,
1 mraženou zeleninu/mrkev,celer,petržel/,
cibuli
olej
hl.mouku ,sůl
kousek másla na jíšku,
bobkový list,
nové koření,
bílý pepř,
Příloha
Postup přípravy
Na oleji osmahnem cibulku do zlatava,na ní hodíme osolené kousky masa/hovězí či králičí/necháme zatahnout a poté vysypeme mraženou zeleninu,chvíli dusíme,když se chytá ke dnu nalijeme steril.zel.i s lákem,vhodíme 4 lístky bobkového listu a 5 kuliček nového koření,zalijem litrem vody nebo může být i víc,podle potřebného množství omáčky,jeli potřeba víc může se dát i bujon pro lepší chut.Přiklopíme poklicí a dusíme.Mezitím si na másle zaděláme jíšku/světlou/.Když jíška trochu zchladne dáme jí do omáčky a prováříme asi 30 min.Nakonec vlijeme jednu smetanu sladkou.Prohřejem dalších 10 min. ,dochutíme podle chuti-trošku soli,trošku cukru.
Hodí se knedlík i těstoviny.
Hodí se knedlík i těstoviny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Terapera
(upraveno)
5. 3. 2008, 15:22