(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Zapečený lilek s mletým masem
Potřebné ingredience
1 lilek, cca 200g mletého masa, sůl, provensálské koření, koření na mletá masa, cibule, česnek, plátkový sýr, brambory
Postup přípravy
Lilek rozpůlíme a dáme do vody, do které jsme přidali nějaké chutné koření a necháme ho přejít varem. Lilek vyndáme z vody a vydlabeme vnitřek.Mezitím si v kastrůlku rozpustíme lžíci olivového oleje a osmahneme na něm cibulku, přidáme mleté maso, které okořeníme a ochutíme prolisovaným česnekem. K masu můžeme přidat vydlabaný vnitřek z lilku. Maso cca 15 - 20 min. opékáme. Půlky lilku dáme do pekáčku a do vydlabaných vnitřků dáme mleté maso. Lilky malinko podlijeme a dáme péci do trouby. Pečeme cca 20 minut při cca 180 - 200°C. Před dokončením na mleté maso položíme několik plátků sýra a necháme ho roztavit. Vhodná příloha jsou brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitka z Brna
(upraveno)
17. 2. 2008, 21:53
Já to dělám ze syrového masa, lilek, papriky a rajčata vydlabu, naplním, peče se to déle - cca 1 hodinu a dlabem to s rohlíkem. Vydlabané vnitřky lilku a rajčat rozmixuju tyčákem a naliju do pekáčku místo vody.
gabi
(upraveno)
17. 2. 2008, 21:46
Taky to děláme a super je to i z patizonu... A supr je přidat navrch ještě plátek slaniny - pustí to "šťávičku" a ochutí to i to mleté masíko.... mňamky... nějak se mi sbíhají sliny