(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Beruška
Potřebné ingredience
Světlý korpus, višňový gel, pařížská šlehačka, broskve,pudinkovo - máslový krém, potah pravý marcipán, váha 1,9 kg
Postup přípravy
x
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jajik10
(upraveno)
15. 5. 2013, 13:52
nádhera chtěla jsem se zeptat receptík na korpus by jste mi neporadila? Chci zkusit berušku
Alinka2
(upraveno)
16. 5. 2013, 13:04
@jajik10
Já dělám úplně jednoduchý olejový piškot. Pekla jsem ho v takové kulaté vyšší formě, může být i zapékací miska a dělala jsem: 3 vejce, 150g curu krupice,112,5 ml oleje, 75 ml teplé vody, 187,5g hladké mouky, 3/4 prášku do pečiva. Vajíčka rozdělit, šlehala jsem sníh v jedné míse, v druhé jsem ušlehala žloutky s cukrem, přidám olej a vodu, zamíchám, přidám mouku s práškem do peč. a znovu zamíchám, nakonec opatrně sníh z bílků. Peču v horkovzdušné troubě na 150°C. Možná divné počty, ale základní korpus je na 4 vejce a já to mám rozpočítané podle potřeby . Takže ten základní korpus na formu o průměru 23cm je 4 vejce, 200g cukru krupice, 150ml oleje, 100ml vody, 250g hl. mouky a 1 práš do peč. Ať se vám daří
zorach
(upraveno)
25. 4. 2013, 12:21
Moc krásný dortík a děkuji za inspiraci
Alinka2
(upraveno)
16. 5. 2013, 12:57
@zorach
Děkuji
blanuse
(upraveno)
14. 12. 2012, 13:56
Alinka2
(upraveno)
16. 5. 2013, 12:57
@blanuse
Blaničko děkuji
darinka30
(upraveno)
11. 12. 2012, 21:13
Alinka2
(upraveno)
16. 5. 2013, 12:56
@darinka30
marcelau
(upraveno)
11. 12. 2012, 12:32
tak to je nááádherně čistá práce, moc hezké
Alinka2
(upraveno)
11. 12. 2012, 14:09
@marcelau
Děkuju