(recept
si oblíbilo 56 návštěvníků)
Kraple
Potřebné ingredience
300 g hl. mouky, 300 g másla, 2 žloutky, 4 PL mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu, moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
Suroviny zpracujeme v těsto a necháme půl hodiny odpočinout (déle ne, ztuhlo by). Rozválíme na 6 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Poklademe na plech potažený pečícím papírem a pečeme asi 7 min při 180 st. C. Cukroví nafouknce. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
9. 12. 2013, 13:38
Chana
(upraveno)
9. 12. 2013, 12:44
Díky za recept, zrovna jsem vytáhla první plech, ochutnala a jsou výborné!!
vangelis
(upraveno)
16. 12. 2012, 9:08
Dobrý den. Je mi úplně jedno čí je to recept, ale cukroví je móóóóc dobré. Přeji pěknou adventní neděli.
ívaška
(upraveno)
15. 12. 2012, 16:35
Výborné, děkujeme, i čas pečení odpovídá, dobrůtka
VeronikaB
(upraveno)
16. 12. 2012, 8:56
@ívaška
To jsem ráda.
Moncicak77
(upraveno)
15. 12. 2012, 15:55
Stejný název,stejný recept,ZVLÁŠTNÍ...TENTO RECEPT TU JIŽ JE OD 6.12.2009 recept je to rodinný od mé prababičky babičky a já nevím ještě mnohem dříve a najednou ho někdo kopíruje
VeronikaB
(upraveno)
28. 10. 2013, 15:42
@Moncicak77
Já opravdu nekopíruji, zajímá-li Vás to, recept mám z časopisu Apetit, jejich recepty miluji a skoro vždy se podaří. To, že je to Váš rodinný recept, neznamená, že ho nikdo jiný nezná. Co když ho Vaše rodina od někoho někdy opsala????? No, soudit nebudu, nedělejte to ani Vy, když mě neznáte. Pěkný den.
kata2103
(upraveno)
27. 10. 2013, 16:09
@Moncicak77
Tento recept je u nás už taky docela zaběhlý,máme tohle cukroví moc rádi.Paní má jiný poměr mouky.Nemyslím,že zkopírovala....
janaxs
(upraveno)
16. 12. 2012, 11:16
@Moncicak77
Podle Vás než sem někdo vloží recept musí prosedět u počítače 2 dny a projít všechny recepty, aby sem náhodou nedal stejný A jak víte, že tento recept Vaše prababička vymyslela, takových receptů je
hvezdamodra
(upraveno)
16. 12. 2012, 9:18
@Moncicak77
vite co tech receptu je,nekritizovala bych a už vubec ne v časem vanořním,jsou stokrát horší věci
vangelis
(upraveno)
16. 12. 2012, 9:13
@Moncicak77
Dobrý den. Paní netvrdí, že je recept její. Jen ho sem vložila a dobře udělala. Ony ty naše babičky věděly co je dobré.
VeronikaB
(upraveno)
16. 12. 2012, 8:56
@Moncicak77
Pěkný den, já jsem sem dala recepty, které si vyhledávám v časopisech, které jsem vyzkoušela a které nám chutnají. Pokud tady ten recept je, to nevím, nezjišťovala jsem to. Recept mám z časopisu apetit z prosince roku 2010. Přeji pěkný den a nečertěte se.
PETANEK14
(upraveno)
13. 12. 2012, 17:56
ty se hned jedí? Ty se nenchávají rozležet?Děkuji
VeronikaB
(upraveno)
16. 12. 2012, 8:57
@PETANEK14
Dávají,pokud Vám je tedy kolem chodící zobalové nesnědí hned
PETANEK14
(upraveno)
17. 12. 2012, 19:59
@VeronikaB
děkuji , jsem ten chodící zobal, ostatní to nejedí, já zase jím jen toto ,je mňamozní
PETANEK14
(upraveno)
17. 12. 2012, 20:02
@PETANEK14
ps: dělám dneska další várku ale obalím až studené(jenom spíš pocukruji), jak jsem to obalovala teplé, tak se mi tam na to nalepilo moc cukru .
VeronikaB
(upraveno)
12. 12. 2012, 15:37
To jsem ráda, že se povedly a hlavně chutnají. Je to opravdu rychlovka.
Obša
(upraveno)
12. 12. 2012, 11:21
Zdravím...včera jsem je dělala a zaprášilo se po nich . Budu dělat další dávku . Fakt rychlý a hlavně dobrý . Přeji krásné veselé Vánoce
lidare
(upraveno)
11. 12. 2012, 22:10