(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Křupance
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky, 2 žloutky, 1 vejce, 1/4 l zakysané smetany, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady (je možné, že bude potřeba více mouky, jelikož každá mouka jinak pije) a necháme chvíli odpočinout. Poté po částech rozválíme a vykrajujeme různé tvary a v každém tvaru vždy dvakrát nařízneme.Poté dáme smažit do friťáku nebo aspon na pánev, ale křupance musí být ponořeny v tuku.Po usmažení obalíme v moučce.Jsou moc dobré
Správné křupance musí křupat.
Správné křupance musí křupat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Natalie23
(upraveno)
14. 8. 2008, 14:58
tak dneska jsem to zkusula !!! A vysledek DĚS!!!!! vŮBEC SE TO NEDALO JÍST tvrdé jako kámen dali jsme to do pusy a malem jsme si vylamami všechny zuby vy máte barvu světlou já měla hnědé No otřesné Všechno letělo do koše Myslím že se mně kuchařka už nebude Nevím čím to bylo postupovala jsem přesně jak jsme psala a jak to dopadlo No musím přiznat že jsem nešika Je to naprosto primitivní a já to nezvládla a nebo to není ve mně ??? Myslím že tento recept znovu skoušet nebudu
ovecka17
(upraveno)
14. 8. 2008, 16:43
@Natalie23
Tak to mě moc mrzí mě se tohle ještě nestalo maximálně jsem musela přidat jak píšu trochu víc mouky.Jediné co mě napadá jestli jste to nenechala smažit moc dlouho.Určitě nešikovná nejste je to jen o cviku
Inka82
(upraveno)
16. 3. 2008, 14:22
To musí být dobrůtka,jen bych měla takový zřejmě ůplně blbý dotaz : Nejsou nacucané?
ovecka17
(upraveno)
16. 3. 2008, 18:22
@Inka82
Nebojte nacucané nejsou po vytáhnutí z friťáku je položte na ubrousek a případný tuk se vstřebá