(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Perníčky - ty opravdu nejlepší :-)
Potřebné ingredience
25 dkg medu, 25 dkg cukru, 15 dkg Hery, 10 dkg mletých mandlí, 40 - 45 dkg hladké mouky (spíš víc), 1 lžička skořice, 2 lžičky perníkového koření, citrónová kůra, 1 lžíce kakaa, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Med s cukrem a Herou zahříváme do rozpuštění - mícháme. Necháme pořádně vychladnout (doporučuji do druhé dne). Přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto - dost se lepí.
Zabalíme do fólie a necháme přes noc v chladničce.
Těsto válíme 5-6 mm tlusté, vykrajujeme tvary - dáváme na pečící papír dál od sebe.
Pečeme při 150 - 160 stupních asi 18 minut (hlídejte, nesmí zhnědnout). Po upečení jsou měkoučké, pak ztvrdnou.
Zdobí se bílkovou polevou ( 35 ml bílku, 16 dkg prosátého moučkového cukru, 15 kapek citrónové šťávy - vše šlehat 15 minut).
Uchovávejte v chladu - perníčky do 2 týdnů opravdu změknou. Tvrdé jsou výborné namáčené do teplé kávy či čaje, grogu . :-)
Až nazdobím vyfotím :-D
Zabalíme do fólie a necháme přes noc v chladničce.
Těsto válíme 5-6 mm tlusté, vykrajujeme tvary - dáváme na pečící papír dál od sebe.
Pečeme při 150 - 160 stupních asi 18 minut (hlídejte, nesmí zhnědnout). Po upečení jsou měkoučké, pak ztvrdnou.
Zdobí se bílkovou polevou ( 35 ml bílku, 16 dkg prosátého moučkového cukru, 15 kapek citrónové šťávy - vše šlehat 15 minut).
Uchovávejte v chladu - perníčky do 2 týdnů opravdu změknou. Tvrdé jsou výborné namáčené do teplé kávy či čaje, grogu . :-)
Až nazdobím vyfotím :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marhulda
(upraveno)
16. 12. 2015, 10:08
Jdu vám pochválit perníčky. Zadělala jsem 3 různá těsta, to vaše jsem si pojmenovala "rozcuchaný andělíček", abych pak věděla, které je které. A už si píšu, že jiné dělat nebudu - jsou výborné. Pekla jsem je jen 12 minut a ani mi neztvrdly, jak píšete. Stejně tak kokosky - udělala jsem dle 3 receptů a dvoje jsou jak broky, jen ty vaše jsou krásně měkké.
juhelka
(upraveno)
16. 12. 2015, 13:27
@marhulda
Děkuji. U nás jsou tyto nejoblíbenější. A že už jsem jich vyzkoušela! Doufám, že budou andělíčci ochutnat.