(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Citronové tyčinky
Potřebné ingredience
120 g polohrubé mouky, 120 g másla, 1 žloutek, 1 PL mléka, citr. kůra, citr. šťáva z ½ citronu, hl. mouka na vál poleva: 150 g cukr moučka, 1 bílek – smícháme a mícháme asi 15 min.
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme těsto, necháme odložit, rozválíme na silnější plát, potřeme polevou, rádýlkem nakrájíme na tyčinky a pečeme15 min na 170 st. C.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Monika
(upraveno)
16. 12. 2012, 21:55
Tak jsem je zkusila a musím říct, že se mi absolutně nepovedly. Poleva se po upečení slila a vznikla mi jedna velká placka, která už pak nakrájet ani nešla, protože se poleva lámala. Navíc i to těsto po upečení bylo stále jako syrové. Chuťově sice dobré, ale jinak hrůza. Buď jsem špatně postupovala nebo je v receptu nebo návodu chyba.
VeronikaB
(upraveno)
17. 12. 2012, 8:45
@Monika
Tak to mě opravdu mrzí, dělám je druhý rok a opravdu podle receptu, jak jsem ho popsala. Rádylkem je nakrájím, jak píše Jana níže, poté přendám na plech a určitě se poleva neslije. Nakrájela jste je před tím pečením? Nezoufejte, třeba se povedou příště, tedy pokud jim dáte ještě šanci
Monika
(upraveno)
18. 12. 2012, 22:30
@VeronikaB
Tak tyčinky už jsou v krabici Na druhý pokus a s Vaší radou jsem je zvládla, i když mi trochu ta poleva sjela Jsou ale výborné a příští rok je udělám z dvojité dávky Díky za recept a pěkné Vánoce
VeronikaB
(upraveno)
21. 12. 2012, 11:17
@Monika
Super, to jsem opravdu ráda. Taktéž jsem je prvně dělala z jedné dávky a později už ze dvou. Jsou takové osvěžující v té přemíře oříšků a čokolády . Přeji krásné Vánoce
Monika
(upraveno)
17. 12. 2012, 16:13
@VeronikaB
Dneska je zkusím znovu.....nedá mi to a napíšu, jak jsem dopadla. Přeci nejsem taková Vcelku jsem je nepekla, ale vyválela jsem je na plechu, potřela a rozkrájela a pak pekla a tím to asi bylo. Holt chybami se stále učím, ale přesto díky za rady
JanaPas
(upraveno)
16. 12. 2012, 22:25
@Monika
Čtu váš příspěvek a chápu to tak, že když se "poleva po upečení slila..." tak jste to pekla v kuse ? Já takto dělám sice ne citronové, ale ořechové pásky avždy jsou naprosto dokonalé. Nakrájím si rádýlkem, dám na plech a zvolna upeču. Poleva dostane takový lehounce růžový nádech a tyčky jsou bezva. Nevěšte hlavu, příště se to povede. Prostě to trouba špatně upekla.