Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 112 návštěvníků)

218 druhů cukroví II.

0.0
218 druhů cukroví  II.

Potřebné ingredience

Přišlo mi emailem, tady jenom kopíruji

Postup přípravy

Tuk na pečení: Stella, Hera
Tuk ztužený, 100%: Omega
Čokoládová poleva: Orion nebo Figaro na vaření + 100% tuk ve vodní lázni
Krém máslový: 3 vejce + 250 g krystalu - vodní lázeň, pak přidat kousek Omegy, 1 štamprli rumu, nechat vychladnout. Vyšlehat 2-3 másla, zašlehat směs.
Krém ořechový: základní máslový + ořechy
Krém kávový: základní máslový + káva
Krém kokosový: základní máslový + kokos
Krém čokoládový: 3 vejce + 150 cukr moučka + 1 vanilkový cukr + 2 lžíce kakaa - vodní lázeň, pak přidat kousek Omegy a 1 štamprli rumu, nechat vychladit. Vyšlehat 300-500 g másla, zašlehat směs.
Krém karamelový: den předem uvařit Salko celé, v plechovce, aby byla plechovka ponořená ve vodě, 2 hodiny, nebo v tlakovém hrnci 1 hodinu. Vyšlehat 1 máslo, zašlehat 3/4 vychladlého zkaramelizovaného mléka, trochu rumu.
Tyto krémy jsou výborné i pod potahovací hmoty.

Sandokanovy oči:
Kokosová hmota: 4 lžíce sušeného mléka, 4 lžíce moučkového cukru, 5 lžic kokosové moučky, 125 g ztuženého tuku. Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a vymícháme. Ořechová hmota: 100 g strouhaných ořechů, 50 g moučkového cukru, 50 g másla, rum podle chuti. Vše smícháme, ochutíme rumem podle hustoty. Čokoláda: 5 lžic kakaa, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce vanilkového pudinku, 125 g ztuženého tuku. Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a vymícháme. Do otvoru ve vajíčkovém platu z umělé hmoty (nebo do obalu od Kinder vajec) vložíme na dno lentilku, dáme trochu kokosové hmoty, kousek ořechové hmoty a zalijeme čokoládou. Celkem vyplníme půl důlku.

Pistáciové lístky:
Recept najdete o kousek níže. Dříve jsem je polévala bílou čokoládou, nyní jsem objevila elastickou pistáciovou polevu a musím říct, že je výborná. Lístky jsem posypala sekanými pistáciemi. Koupíte je např. v Tescu. Jsou loupané a nesolené – krásně zelené.

Kuličky z nepečené nádivky:
Zůstaly mi linecká kolečka a nádivka do košíčků (recept je níže u košíčků). Z nádivky jsem udělala kuličky, přilepila jsem je marmeládou na kolečka, namáčela v bílé čokoládě a ozdobila.

Perníkové kuličky:
Recept najdete níže.

Marcipánové mušličky:
300 g sušeného mléka, 250 g moučkového cukru, 200 g másla, 2 bílky, 80 g kokosové moučky, 1-2 lžíce citronové šťávy. Zpracujeme těsto, vtlačíme do formiček mušliček vysypaných cukrem. Vyklopíme a necháme do druhého dne zaschnout. Spojujeme máslovým krémem vždy dvě k sobě a necháme trochu pootevřené. Do krému vložíme marcipánovou růžičku nebo 2 cukrářské perličky.

Skořicové dortíčky:
210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g tuku, 40 g mletých ořechů, 1 lžička mleté skořice, trocha strouhané citronové kůry, 1 vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, necháme v chladničce odpočinout. Vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo oválky a upečeme. Polovinu koleček potřeme čokoládovou polevou a přilepíme 1/2 oloupané mandle. Kolečka slepujeme oříškovou nádivkou. Utřeme 80 g krupicového cukru se 2 žloutky, 1 vanilkovým cukrem po pěny. Přidáme 100 g mletých ořechů, 1 lžičku kyselé zavařeniny a 1/2 lžíce rumu.



Dortíčky:
150 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 60 g Solamylu, 150g másla, 1 žloutek, 20 g kakaa – vypracovat těsto, vyválet, vykrajovat, upéct. Slepujeme máslovým krémem, poléváme čokoládou, ozdobíme.

Kolečka „Tatranky“:
Na upečená linecká kolečka přilepíme marmeládou kuličku z nepečeného těsta. Jemně nakrájíme 3 Tatranky (Horalky), promícháme s moučkovým cukrem, mletými ořechy, rumem a spojíme rozpuštěným ztuženým tukem (Iva, Lukana, Omega). Množství surovin si určíme podle chuti.

Karamelová kolečka s krokantem:
Linecká kolečka, karamelový krém z vařeného Salka, polité čokoládou, zdobené ořechovým krokantem.

Arašídy:
Recept je níže.

Medová kolečka s kokosem:
160 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, 120 g másla, 1 žloutek, 1 lžíce medu, 60 g strouhaného kokosu. Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Upečeme na vymazaném plechu a vychladlá slepujeme kokosovou náplní. Utřeme 80 g másla se 6 lžícemi moučkového cukru, 1 lžící medu, 2 lžícemi rumu, 120 g kokosové moučky. Místo kolečka jsem použila kytku. Je-li těsto příliš tuhé, přidejte kousek másla.

Arašídy:
200 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 150 g tuku, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme, klademe na plech, potíráme rozšlehaným bílkem a sypeme drtí arašídů a kryst. cukru. Upečené slepujeme arašídovým krémem: Utřeme 100 g másla s 50 g moučkového cukru a vmícháme 100 g mletých arašídů. Povrch jsem postříkala bílou čokoládou obarvenou na růžovo.

Pistáciové lístky:
325 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 3 vanilkové cukry, špetka soli, kůra ze dvou citronů, 2 žloutky, 200g tuku. Vypracujeme těsto, vykrajujeme lístky (trochu vyšší, neslepují se). Upečeme, polijeme bílou čokoládou (rozpustím ve vodní lázni bílou čokoládu s kouskem 100% tuku a metličkou vyšlehám) a sypeme sekanými pistáciemi a zeleným kokosem.

Košíčky s karamelem:
250 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 110 g tuku, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, plníme do formiček a upečeme. Plníme karamelovým krémem, zdobíme strouhanou čokoládou a lískovým oříškem. Karamelový krém: vaříme jednu plechovku Salka 2 hodiny a necháme do druhého dne vychladit. Vyšleháme 250 g másla, přidáme Salko a podle chuti rum.

Pudinkové – recept viz. Pudinkové tyčinky (níže)

Pudinkové tyčinky:
650 g hladké mouky, 5 jahodových pudinků, 500 g tuku, 250 g moučkového cukru, troška prášku do pečiva. Vypracujeme těsto, necháme odpočinout, přes nástavec v masovém strojku tvoříme pásky, které rádýlkem nakrájíme na stejné tyčinky. Upečeme, slepujeme marmeládou a konce máčíme v čokoládě.

Šohajky:
250 g 100% tuku rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme 100 g kokosu a 350 g moučkového cukru. Dáváme trošku do papírových košíčků, naplníme náplní – 150 g mletých ořechů, 150 g moučkového cukru, 1 dl rumu, 50 g krájených rozinek – zalijeme opět bílou hmotou, ozdobíme ořechem a necháme ztuhnout.

Arašídové věnečky:
70 g nesolených arašídů, 175 g másla, 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, špetku soli, 1 žloutek – vypracujeme těsto, v masovém strojku tvoříme kroužky, upečeme, pocákáme čokoládovou polevou a pocukrujeme. Je-li těsto příliš tuhé, přidejte kousek másla.

Octová kolečka:
250 g hladké mouky, 210 g tuku, 1 lžíce octu, 2 lžíce mléka, 2 žloutky – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme kolečka s vnitřkem, upečeme, plníme máslovým krémem, polijeme čokoládou.

Kávové oválky:
200 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 140 g tuku, 1,5 žloutku – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky nebo kolečka, upečeme, slepujeme kávovým krémem, potřeme čokol. polevou a zdobíme ořechem nebo mandlí. Krém: utřeme 100 g másla, přidáme vychlazené ve vodní lázni vyšlehané 1 vejce a 100 g moučkového cukru a trochu studené silné kávy. Já jsem použila bílou čokoládu a posypala kávou.


Košíčky Izidor:
210 g hladké mouky, 20 g kakaa, 70 g moučkového cukru, 40 g mletých ořechů, 140 g tuku, skořice, citronová kůra, vanilka – vypracovat těsto, plnit maličké formičky, upéct, plnit náplní z rybízové marmelády, 300 g mletých ořechů, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkového cukru a rumu. Nastříkat kakaový krém a máčet v čokoládě.

Nafukovací bábovičky:
250 g kokosu, 250 g moučkového cukru, ½ tuku, špetka prášku do pečiva – vypracujeme těsto, plníme do formiček a pomalu upečeme. Slepujeme máslovým krémem s lineckým kolečkem, zdobíme a mírně pocukrujeme.

Babiččiny kolečka:
300 g hladké mouky, 200 g tuku, 120 g mletých ořechů, 120 g mletého cukru, trocha šťávy a kůry z citronu, 1 žloutek – vypracovat těsto, vyválet, vykrajovat kolečka, upéct, slepovat k sobě máslovým krémem, vrch polít čokoládou, ozdobit vlašským ořechem.

Laskonky:
350 g krystalu, 170 g bílků, 100 g mletého cukru, 200 g kokosu. 150 g krystalu svařit na nit. Bílky ušlehat s krystalem, přidat cukr, zlehka vmíchat mletý cukr a kokos. Krém kávový, ořechový, máslový.

Mandlové trubičky:
150 g sušeného mléka, 150 g mletého cukru, 1 lžička medu, 1 vejce, 1 žloutek, mandle nebo mandlová tresť – vypracovat těsto, tence vyválet, nakrájet obdélníčky a otočit kolem malé trubičky. Nechat zaschnout, sundat, plnit nugátovým nebo kávovým krémem.

Pařížské rohlíčky:
3 bílky a 120 g cukru krupice šleháme v páře. Pak opatrně vmícháme 150 g mletých ořechů a 1 lžíci polohrubé mouky. Sáčkem stříkáme na plech rohlíčky, pečeme při 110 °C. Nastříkáme krém a máčíme do čokolády. Krém: 3 žloutky šleháme nad párou se 100 g moučkového cukru a 50 g čokolády na vaření. Po vychladnutí vmícháme do 125 g másla, můžeme přidat rum.


Kokosové dortíčky:
250 g hladké mouky, 100 g mletého cukru, 150 g tuku, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa – vypracujeme těsto, vyválíme,vykrajujeme zubatá kolečka, upečeme,
plníme krémem, vrch polijeme čokoládou a postříkáme bílou čokoládou. Krém: 1 a půl dl mléka svaříme s 80 g kokosu a 80 g moučkového cukru, necháme vychladnout.
Vmícháme 80 g rozdrcených piškotů a rum. 100 g másla utřeme a vmícháme kokosovou hmotu.

Košíčky:
Upečené košíčky z lineckého těsta se plní nepečenou nádivkou: ml. piškoty nebo pomletý upečený korpus, kand. ovoce, rozinky, rum, krém, ořechy, citr. kůra, marmeláda (vše dělám od oka) se pomele. Namočím v čokoládě a ozdobím.

Moca oválky:
350 g másla, 600 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry, kůra z 1 citronu. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky a upečeme. Plníme kávovým krémem (300 g másla, 240 g mletého cukru, 4 lžíce silné černé kávy). Máčíme v kávové polevě, sypeme čokoládovou rýží.

Štafetky:
Vyšlehejte 240 g bílků a 140 g cukru krupice, vmíchejte 70 g kokos + mleté ořechy (dohromady), 70 g hladké mouky a upečte na papíře. Vychladlé potřete nugetovým nebo kávovým krémem, rozpůlte, přiklopte na sebe krémem dovnitř a dejte ztuhnout do lednice. Pak vše nakrájejte na obdélníčky a máčejte v čokoládě.

Sypané rohlíčky:
240 g hladké mouky, 140 g tuku, 70 g moučkového cukru, 50 g nastrouhané čokolády, 160 g mletých ořechů, 1 vejce, citronová kůra. Těsto vyválet, vykrajovat rohlíčky, polovinu potřít žloutkem a posypat strouhanými ořechy. Upéct, slepovat kakaovým krémem.

Kočičáky:
1/4 l mléka, 150 g moučkového cukru, 160 g tuku, 60 g hladké mouky – svaříme na kaši, necháme vychladit, přidáme 200 g mletých ořechů, 200 g kandovaného ovoce, 100 g rozinek. Ze směsi tvarujeme na pečící papír placičky, které upečeme a spodní stranu potřeme čokol. polevou. Pro vylepšení přidávám trochu sekaných arašídů.

Oplatkové řezy:
Ve vodní lázní smícháme 1 Salko, 250 g 100% tuku, 100 g moučkového cukru, 100-150 g nahrubo sekaných ořechů, 100 g jemně nakrájeného kandovaného ovoce. Hmotu rozetřeme na dortový oplatek, přiklopíme druhým oplatkem, opět rozetřeme hmotu a zakryjeme oplatkem.. Zatížíme do druhého dne, nakrájíme čtverečky a rohy máčíme v čokoládě.

Ořechové trubičky:
Vypracujeme těsto: 350 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, 70 g mletých ořechů, 1 lžíce kakaa. Dáme do ledničky, druhý den vyválíme, nakrájíme obdélníčky 4 x 6 cm. Navineme na kovové trubičky a upečeme. Plníme máslovým krémem: utřeme 200 g másla, 200 g moučkového cukru, a 1 lžíci rumu. Konce trubiček namáčíme do čokoládové polevy.

Arašídový ježek:
350 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 200 g tuku, 1 vejce, 150 g mletých arašídů, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli. Vypracujeme na vále tužší těsto, necháme odpočinout. Vyválíme plát o tloušťce 3–4 mm, vykrajujeme ježky a upečeme na vymazaném plechu. Slepujeme marmeládou, bodlinky by se měly namáčet v karamelu – na pánvi rozpustíme 50 g moučkového cukru na karamel, přidáme 1 lžíci másla a 50 g arašídů, které v karamelu silně obalíme. Místo karamelu lze použít čokoládu, není to tak pracné.

Svatební podkovičky:
Pečené z lineckého těsta, plněné máslovým krémem, máčené v čokoládě a ozdobené.

Babiččiny rohlíčky:
350 g hladké mouky, 210 g moučkového cukru, 280 g tuku, citronová kůra, 1/2 malé lžičky mleté skořice a utlučeného hřebíčku, 140 g mletých ořechů, 1 žloutek – vypracujeme těsto, které plníme do formiček a upečeme. Slepujeme máslovým krémem a konce máčíme do čokoládové polevy.

Pařížské dortíčky:
400 g hladké mouky, 100 g mletého cukru, 300 g tuku, 2 žloutky, 100 g mletých ořechů, 4 lžíce kakaa. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme. Slepujeme krémem, polijeme čokoládou a ozdobíme.

Popelčiny oříšky:
Upečeme ořechy – viz. babiččiny rohlíčky, po dvou slepujeme k sobě máslovým krémem, dovnitř dáme lískový oříšek. Spodek namočíme do čokolády a postavíme do papírového košíčku. Ozdobíme zeleným kokosem.

Kávěnky:
250 g hladké mouky, 2 žloutky, 1 lžíce mleté kávy, 100 g mletých ořechů, 130 g tuku, 1 lžička prdopeč, 80 g mletého cukru, troška mléka. Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme a upečeme. Plníme kávovým krémem, vrch namáčíme do kávové polevy, zdobíme půlkou mandle.

Kuličky Salko :
250 g 100% tuku, 100 g mletého cukru, 150 g mletých piškotů, 3 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce Solamylu, 2 lžíce rumu, 1 Salko – tuk rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme ostatní suroviny, necháme ztuhnout, tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosu.

Kokosový salám:
250 g kokosu, 1 Salko, 100 g sušeného mléka. Vypracujte těsto, rozdělte na 3 díly – bílý, kakaový, růžový (barvivo). Vyválejte 3 barevné válečky, zamotejte, obalte v kokosu.

Meruňkové kuličky:
200 g sušených meruněk jemně nakrájíme a na několik hodin zalijeme slivovicí. Utřeme 130 g másla a 30 g mletého cukru, vmícháme 100 g mletého kokosu a meruňky. Tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosu, nebo máčíme v bílé čokoládě a postříkáme tmavou čokoládou.

Roládky:
Korpus ze 3 vajec, 90 g cukru, 90 g hladké mouky – upéct, rozpůlit, potřít marmeládou, stočit dvě roládky, potřít krémem, obalit kokosem, nakrájet, dát do košíčků a zdobit.

Brněnská kvítečka:
100 g másla, 100 g mletých ořechů, 100 g moučkového cukru, 140 g hladké mouky, 2 žloutky – zpracujeme těsto, tvarujeme malé kuličky, po 3 slepujeme bílkem do trojlístku, potřeme žloutkem, doprostřed vložíme lískový ořech a upečeme.

Trojúhelníčky:
Těsto na kakaové kroužky, vyválet, vykrájet, upéct, plnit krémem, polít čokoládou, zdobit.

Kakaové kroužky:
450 g hladké mouky, 4 pudinkové prášky (kakaové nebo vanilkové), 60 g kakaa, 210 g moučkového cukru, 450 g tuku, 3 žloutky, troška skořice – těsto vyválet, vykrajovat kolečka plná i s dírkou, upéct. Plnit čokoládovým krémem a vrch máčet v čokoládě. Krém: ve vodní lázni 2 vejce, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa. Nechat vychladit, vmíchat do 250 g másla.

Griliášové řezy:
Rozpustíme na karamel 250 g krystalu, přidáme 1 Stelu, až se rozpustí, vmícháme 1 Salko a 7 minut povaříme. Vmícháme 250 g sekaných ořechů a povaříme 3 minuty. Vlažné rozetřeme na dortové oplatky, zatížíme, druhý den postříkáme čokoládou a krájíme.


Čokoládové rohlíčky.
210 g hladké mouky, 20 g kakaa, 70 g mletého cukru, 40 g mletých ořechů, 140 g tuku, skořice, citr. kůra, vanilka – vypracovat těsto, upéct ve formičkách, nahoru nastříkat krém a máčet do čokolády. Krém: 2 vejce, 100 g moučkového cukru utřít, přidat 60 g kakaa, rum a 250 g 100% rozpuštěného vlažného tuku.

Rafaello:
Rozpustíme 250 g 100% tuku a necháme vychladit. Vmícháme 1 Salko, 120 g sušeného mléka, 50-100 g moučkového cukru a 2 lžíce rumu nebo citronové šťávy. Z těsta tvarujeme kuličky, doprostřed dáme oloupanou mandli. Obalujeme v kokosu. Rada: než budete tvarovat kuličky, tak těsto nechte pořádně ztuhnout v lednici. Nebude se vám lepit na prsty.

Brambůrky:
1/4 kg dětské krupice, 1/4 kg práškového cukru, 100 g másla, 4 lžíce vody, 1/2 lahvičky mandlové tresti, balíček dětských piškotů, kakao práškové, práškový cukr na obalení, rum. Krém: máslo, cukr, žloutky, kakao. Z krupice, cukru, másla, vody a tresti připravíme těsto, necháme 24 hodin odležet v lednici v igelitu. Propracujeme, rozválíme, vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm. Piškoty slepíme kakaovým krémem, namočíme do rumu a zabalíme do těsta, obalíme ve směsi z kakaa a cukru.

Perníkové kuličky:
200 g strouhaného perníku, 120 g mletého cukru, 150 g másla, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr. Vypracujeme perníkovou hmotu, tvarujeme kuličky, které namáčíme do čokolády a postříkáme bílou čokoládou.

Dvoubarevné placičky:
350 g hladké mouky, 100 g mletého cukru, 200 g másla. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly a do jednoho zapracujeme 1 lžíci kakaa. Necháme v chladu odležet, vyválíme. Ze světlého těsta vykrajujeme květy, potřeme je žloutkem rozmíchaným se lžící smetany a upečeme. Z tmavého těsta vykrajujeme trojůhelníčky a upečeme. Slepujeme Nutelou, zdobíme proužky bílé čokolády a do středu dáme mandli nebo kousek želé.

Čokoládové košíčky:
4 čokolády „Ledové kaštany“, 250 g 100% tuku Omega, 1 lžička kakaa. Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme čokoládu, kakao a vymícháme hladkou směs (nesmí vařit). Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády, necháme ztuhnout a dáme trochu ořechové nádivky. Svaříme 1/2 dl mléka a 1/2 dl rumu, přidáme 180 g mletého cukru, 200 g mletých ořechů nebo kokosu a necháme vychladnout. Naplněný košíček zalijeme čokoládou a ozdobíme lískovým oříškem.

Linecká kvítečka :
480 g hladké mouky, 280 g tuku, 150 g mletého cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, citronová šťáva + kůra – vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme kvítečka, upečeme, slepujeme marmeládou, pocukrujeme.



Cappucinové vějířky
300 g hl. mouky, 120 g ml. cukru, 200 g tuku, 100 g strouhané čokolády, 1 vejce, 2 balíčky cappucina (2 porce) rozmíchané v trošce vody. Těsto vyválet, vykrajovat tvary, upéct, plnit máslovým krémem, do kterého se přidá cappucino rozmíchané v trošce vody a polít čokoládou, ozdobit.

Kokosové květinky:
140 g kokosu, 170 g mletého cukru, 120 g másla, 120 g sušeného mléka, 1 bílek, trocha rumu. Vypracujeme hmotu, vtlačujeme do formiček vysypaných cukrem, vyklepneme a necháme zaschnout. Upečeme asi 50 kousků kakaových lineckých koleček o velikosti kytiček. Slepujeme marmeládou nebo máslovým krémem, doprostřed uděláme čokoládovou tečku.

Pistáciové lístky:
325 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 3 vanilkové cukry, špetka soli, kůra ze dvou citronů, 2 žloutky, 200 g tuku. Vypracujeme těsto, vykrajujeme lístky (trochu vyšší, neslepují se). Upečeme, polijeme bílou čokoládou (rozpustím ve vodní lázni bílou čokoládu s kouskem 100% tuku a metličkou vyšlehám) a sypeme sekanými pistáciemi a zeleným kokosem. Pistácie jsem koupila solené, vyloupala je, opláchla a nechala uschnout.

Brtníky:
4 bílky, 250 g krystalového cukru šleháme v páře, přidáme 100 g kokosu, 100 g mletých ořechů. Dáme do pytlíku a na mastný papír děláme malé pusinky, které v troubě pomalu pečeme – sušíme. Slepujeme máslovým krémem na linecká kolečka, postříkáme čokoládou.

Kuličky Salko :
250 g 100% tuku, 100 g mletého cukru, 150 g mletých piškotů, 3 lžíce kakaa, 1 van. cukr, 2 lžíce Solamylu, 2 lžíce rumu, 1 Salko – tuk rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme ostatní suroviny, necháme ztuhnout, tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosu.

Kokosové válečky:
1. hmota: rozpustit 150 g másla a 5 lžic rumu. Vmíchat 250 g krupice, 180 g mletého cukru – přejít trochu varem. 2. hmota: uvařit 2 žloutky, 2 lžíce mléka, 1 vanilkový cukr a 80 g mletého cukru – musí vařit. Vmíchat do první hmoty a nechat vychladnout. Tvarovat válečky, namáčet do řídké citronové polevy a obalovat v kokosu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 6. 12. 2015, 9:20
(Y) (Y) (Y)
Mirka157 31. 12. 2012, 18:50
Nádherné cukroví (Y) (Y)
velkekure 10. 12. 2012, 20:40
prosím o radu jak a čím dělate ty Marcipánové mušličky děkuji
Winnie4 12. 12. 2012, 22:27
@velkekure Dobrý večer, mě tyhle recepty přišly emailem, ale jak už psala maminka níže vše i s fotkama najdete na těchto stránkách http://www.cukrovi.kvalitne.cz/ukazka_mych_vyrobku2.htm
koblizecek 8. 12. 2012, 20:28
Mas to tady i s fotkama nadherneho cukrovicka http://www.cukrovi.kvalitne.cz/ukazka_mych_vyrobku2.htm
novackova 8. 12. 2012, 20:02
to si musím uložit (L) (F)
(Gabriška) 8. 12. 2012, 8:34
Tyto stránky znám. Je to Helenčina sbírka receptů (Y)Je to veliká nádhera (Y) Ovšem, hned při vstupu na stránky, je výzva "Nepoužívejte fotografie a recepty z těchto stránek k prezentaci na jiných stránkách" Hezký advent (kolednici)
Winnie4 8. 12. 2012, 19:53
@(Gabriška) Aha, já na stránkách nebyla, mě tyhle recepty přišly emailem (jak mám na začátku napsáno) a říkala jsem si, že i jiné maminy budou mít užitek z tolika receptu ...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie